IMVO in Hongkong

Laatst gecontroleerd op:
25 oktober 2023
Gepubliceerd op:
13 oktober 2023

Zakendoen in Hongkong biedt kansen, maar kent ook uitdagingen. Deze vragen om een goede voorbereiding. Let erop dat u op een maatschappelijk verantwoorde manier onderneemt in het buitenland.

De Nederlandse overheid verwacht dat u de risico's voor mens en milieu in uw eigen bedrijfsvoering en internationale waardeketen in kaart brengt, en dat u negatieve gevolgen voorkomt en aanpakt. Ook moet u hierover communiceren. Dit heet due diligence (gepaste zorgvuldigheid). Hierbij volgt u de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

IMVO in China

Hongkong is een speciale administratieve regio, maar dezelfde regelgeving en adviezen gelden als voor 'mainland' China. Verdiep u daarin: 

Breng de risico's in Hongkong in kaart 

De volgende bronnen geven een indruk van de IMVO-risico's in Hongkong. Het is belangrijk dat u de risico's ook verder onderzoekt, voordat u er zakendoet. 

Meer weten?

  • Het IMVO-steunpunt helpt u op weg met advies en informatie om maatschappelijk verantwoord ondernemen en due diligence toe te passen.
  • RVO biedt ondernemers informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het Nederlandse consulaat in Hongkong ondersteunt u met informatie en contacten.

Vragen over verantwoord ondernemen in Hongkong?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?