Japan: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
12 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
16 februari 2023

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste posten en afdelingen van het Nederlands economisch netwerk in Japan. Het netwerk bestaat uit de economische afdeling van de ambassade in Tokio, het consulaat-generaal in Osaka en de honoraire consuls in Nagasaki en Nagoya.

Bent u zich nog aan het oriënteren op de stap naar het buitenland en weet u nog niet zeker of u in Japan gaat ondernemen? Neem dan eerst contact op met RVO. Onze adviseurs bekijken samen met u de kansen in uw sector. Doet u al zaken in Japan of heeft u concrete plannen om die kant op te gaan? Dan kan het ambassadenetwerk ter plaatse u helpen.

Ambassade, consulaten en handelskantoren in Japan

Het ambassadenetwerk in Japan bestaat uit:

  • de Nederlandse ambassade in Tokio;
  • het consulaat-generaal in Osaka;
  • de honorair consuls in Nagasaki en Nagoya.

De medewerkers ter plekke zijn uw ogen en oren over de hele wereld. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen de medewerkers in het buitenland soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Afdeling Economie en Handel in Tokio

Het team Economie en Handel van de ambassade in Tokio helpt het Nederlandse bedrijfsleven bij het zakendoen in Oost-Japan, inclusief Tokio. Zij assisteren Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in Japan, onder andere door ze te voorzien van informatie over de Japanse markt. Daarnaast informeren ze de Nederlandse overheid over ontwikkelingen van de Japanse economie.

Contact

Hoofd economisch cluster: dhr. Pieter Terpstra
3-6-3 Shibakoen
Minato-ku
Tokio 105-0011
T: +81 3-5776-5434
E: tok-ea@minbuza.nl

Consulaat-generaal in Osaka

Het consulaat-generaal in gevestigd in Osaka. Zij staan in West-Japan klaar om Nederlandse ondernemers te ondersteunen bij het zakendoen in Japan. Zij kunnen u onder meer helpen met informatie over de Japanse markt of met het vinden van zakelijke contacten in Japan.

Contact

Consul: Marc Kuipers
Kitahama 1-Chome Heiwa building 8B
1-1-14 Kitahama, Chuo-ku
Osaka 541-0041
T: +81 664 846 000
E: OSA@minbuza.nl

Honorair Consuls in Nagasaki en Nagoya

Honorair Consul in Nagasaki

Honorair Consul: dhr. M. Shimazaki
c/o Nagasaki Motor Bus
Nagasaki Shinchi Bus Terminal, Shinchi-machi 3-17
Nagasaki
T: +819 582 611 16

Honorair Consul in Nagoya

Honorair Consul: dhr. T. Okaya
c/o Okaya Koki Co., Ltd.
Sakae 2-4-18, Naka-Ku
Nagoya
T: +815 220 481 00

Landbouwraad

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? In Japan staat het landbouwradennetwerk voor u klaar.

Dit Landbouwteam vertegenwoordigt het Nederlandse Ministerie van Landbouw,  Natuur en Voedselkwaliteit in Japan. Daarnaast heeft het een schakelfunctie tussen de Nederlandse land- en tuinbouwsector, voedingsmiddelensector, agri-business, visserijsector, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstituten, en hun counterparts in Japan.

Contact

Landbouwraad: Denise Lutz
E: tok-lnv@minbuza.nl
T: +81 357 765 490
Website: www.agroberichtenbuitenland.nl/landeninformatie/japan
Twitter: @AgriTokio

Innovatie Attaché-netwerk

Het netwerk van Innovatie Attachés (IA) faciliteert het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van kennis en technologie tussen Nederland en Japan. Het IA-netwerk in Tokio signaleert kansen op het gebied van innovatie, wetenschap en technologie en helpt bedrijven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties bij het maken van innovatie-gerelateerde matches tussen Nederland en Japan.

Contact

Embassy of the Kingdom of the Netherlands
Office for Innovation, Science and Technology
3-6-3 Shibakoen
Minato-ku
Tokio 105-0011

Innovatie attaché: Eric van Kooij
T: +81 357 765 510
E: info@hollandinnovation.jp
Website: www.ianetwerk.nl

Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA)

Het NFIA bevordert de positie van Nederland als basis voor internationale/Europese bedrijfsactiviteiten. Ook assisteert het NFIA buitenlandse bedrijven die overwegen zich in Nederland te vestigen, of die hun bestaande activiteiten verder willen uitbreiden. Het NFIA verstrekt allerlei informatie op economisch, financieel en statistisch gebied. Ook helpen ze bij het organiseren van zogenaamde fact-findingmissies en het selecteren van geschikte vestigingslocaties.

Daarnaast geeft het NFIA algemeen advies wanneer een bedrijf besloten heeft zich in Nederland te vestigen en kan informatie verstrekken over subsidies van de overheid. Diensten aangeboden door het NFIA zijn gratis en strikt vertrouwelijk. Voor gedetailleerde informatie of een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met het NFIA in Tokio.

Contact

Executive Director: Jeroen Bokhoven

3-6-3 Shiba Koen
Minato-ku, Tokyo 105-0011
Telefoonnummer: +81 357 765 520
E-mail: tokio@nfia-japan.com
Website: https://japan.investinholland.com/

Hulp bij zakendoen in Japan?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

E: TOK-EA@minbuza.nl
T: +81 357 765 434

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?