Evenementen en handelsmissies rond zakendoen in Japan

Gepubliceerd op:
12 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
6 november 2020

Heeft u als ondernemer, kennisinstelling of organisatie ambities in Japan? Kijk dan of u mee kunt gaan met een (virtuele) handelsmissie of u kunt aanmelden voor een van onze evenementen rond zakendoen in Japan.

Deelnemen aan een handelsmissie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren regelmatig (virtuele) handelsmissies naar Japan. De missies zijn bedoeld om Nederlandse ondernemers, kennisinstellingen en organisaties te presenteren, en om directe contacten met lokale partijen te leggen. Voordelen van deelnemen aan een handelsmissie zijn:

  • ontmoetingen met potentiële zakenpartners
  • groei van uw internationale netwerk
  • beter zicht op marktkansen in een land
  • uitwisseling van kennis
  • vergroten van uw naamsbekendheid

Voor grote en kleine ondernemingen

Bent u een mkb'er of start-up? Handelsmissies zijn beslist niet alleen bedoeld voor grote bedrijven. Ook kleine bedrijven, kennisinstellingen en organisaties (NGO’s) die internationaal willen ondernemen neemt de overheid mee op handelsmissies. Als kleine ondernemer kunt u dus ook deelnemen aan een handelsmissie.

Komende missies en evenementen

Bij sommige handelsmissies zijn een minister, staatssecretaris en/of leden van het koninklijk huis aanwezig. Zij openen deuren die anders gesloten blijven. Weten of er binnenkort een (virtuele) handelsmissie naar Japan plaatsvindt met bewindspersonen? Bekijk de Agenda voor Japan. Hierin vindt u ook de RVO-evenementen rond zakendoen in Japan. Mocht de agenda leeg zijn, dan staan er op korte termijn geen missies of evenementen voor Japan op de planning.

Kijk voor voorgenomen reizen op de economische reisagenda. Deze geeft een overzicht van de komende handelsmissies. De reisagenda is afgestemd tussen de Rijksoverheid, decentrale overheden en het bedrijfsleven. Voor vragen over de economische reisagenda kunt u een e-mail sturen naar Buitenlandse Zaken: reisagenda@minbuza.nl.

Overige missies en voorwaarden

Op internationaalondernemen.nl vindt u een overzicht van alle handelsmissies en –reizen van zowel publieke als private partijen.

Om deel te nemen aan een missie of reis moet u zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook zijn er kosten aan verbonden. Bekijk ook het overzicht van de voorwaarden voor deelname aan een missie.

Hulp bij zakendoen in Japan?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

E: TOK-EA@minbuza.nl
T: +81 357 765 434

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?