Japan: wat kunnen wij voor u betekenen?

Gepubliceerd op:
12 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
15 maart 2021

Als u zakendoet in Japan, is het Nederlands economisch netwerk er ook voor u. Met verschillende diensten ondersteunen zij Nederlandse bedrijven in Japan. Benieuwd wat het economisch netwerk in Japan voor u kan betekenen? Hieronder vindt u een overzicht van hun diensten.

Belangen behartigen en deuren openen in Japan

De overheid zet zich actief in voor de belangen van bedrijven en organisaties in Japan. Ook voor hulp bij zakelijke problemen of lokale procedures kunt u bij het ambassadenetwerk terecht. Werk samen met ons aan kansen en oplossingen.

De medewerkers van het ambassadenetwerk maken zich hard voor uw belangen en gaan via de juiste contacten het gesprek aan. Er is uiteraard niet altijd een oplossing gegarandeerd.

Deuren openen

Het kan in Japan nuttig zijn om samen met de Nederlandse overheid op te trekken. Denk hierbij aan mogelijkheden voor presentatie, handelsmissies of bijeenkomsten. Het gaat voor een belangrijk deel om het openen van deuren. Medewerkers van het ambassadenetwerk hebben bovendien lokale contacten en kennis van de situatie in Japan.

Obstakels van lokale partijen

Het kan voorkomen dat u tegen situaties aanloopt waarin de (plaatselijke) overheid niet mee lijkt te willen werken. Of misschien werpen officiële procedures drempels op. Het ambassadenetwerk kan u dan mogelijk van dienst zijn. Vaak hebben de medewerkers sneller toegang tot personen die deze obstakels weg kunnen nemen.

Ook kunnen medewerkers van het ambassadenetwerk u helpen als uw Japanse zakenpartner problemen veroorzaakt. Dat doen ze door met u mee te denken, tips te geven en u in contact te brengen met bijvoorbeeld juristen of fiscalisten.

Kansen en ontwikkelingen in Japan

Wilt u weten welke kansen en trends er zijn in Japan? Het ambassadenetwerk houdt de lokale markt in de gaten. De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En ze wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken.

Ook houden zij in de gaten wat de kansen en ontwikkelingen zijn op het gebied van innoveren en Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten. Een overzicht van kansen vindt u op de portal Internationaal Ondernemen en in de app NL exporteert.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk in Japan stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Zakelijk netwerk en contacten

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in Japan? Het is niet altijd eenvoudig om betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig. Zij kennen de lokale spelers, netwerken en markt, en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

Wilt u samenwerkingspartners vinden om te ondernemen en innoveren in Europa? Kijk dan ook eens naar het Enterprise Europe Network (website in het Engels).

Hulp bij zakendoen in Japan?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

E: TOK-EA@minbuza.nl
T: +81 357 765 434

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?