Do's-and-don'ts in Liberia

Gepubliceerd op:
1 november 2021

Bij het zakendoen in Liberia moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks.

Zakelijke omgangsvormen in Liberia

Neem de tijd voor begroetingen

Schud bij een begroeting altijd de hand en vraag hoe het gaat. Het is altijd goed om een visitekaartje te geven en ontvangen met de rechterhand.

Ga netjes gekleed

Voor Liberianen is hun uiterlijk belangrijk. Ze proberen zich altijd verzorgd en netjes te kleden. Ga daarom ook netjes gekleed. Dat is voor mannen een pak en voor vrouwen een pak, jurk of rok met blouse.

Denk aan culturele verschillen

Liberia kent verschillende religies. Houd daar rekening mee bij het zakendoen. Een groot deel van de Liberiaanse bevolking is christelijk. Daarnaast zijn er ook moslims en traditionele animistische religies.

Wees niet gehaast

Kom altijd op tijd voor afspraken en plan niet te strak rondom de afspraken. Een zakelijke afspraak in Liberia kan altijd wat langer duren dan gepland.

Wees niet al te familiair

Liberianen waarderen het gebruik van titulatuur. Gebruik daarom de professionele titels van zakelijke partners in de communicatie.

Wees niet informeel

Houd oog voor de hiërarchische structuur bij de Liberiaanse zakenpartners. De belangrijkste persoon start, leidt en beëindigt de meeting.

Vragen over ondernemen in Liberia?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?