Regional Business Development Team Nordics - Baltics

Gepubliceerd op:
9 november 2020
Laatst gecontroleerd op:
7 juli 2023

Bij het zakendoen in de Nordics & Baltics kan een uitgebreid lokaal netwerk u enorm helpen. Wilt u hulp bij het vinden van een zakelijk netwerk en kansen? Gebruik dan de gratis diensten van het Regional Business Development Team Nordic & Baltics, onze economische post ter plekke.

Het Regional Business Development Team Nordics & Baltics biedt diensten aan in:

  • Denemarken
  • Finland
  • IJsland
  • Noorwegen
  • Zweden
  • Estland
  • Letland
  • Litouwen.

Het team onderzoekt marktkansen. Het brengt de lokale vraag, projecten en leads in kaart. Ook gaat het op zoek naar geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen. Daarna werkt het team, vaak in overleg met de bedrijven, een plan uit om samen kansen te pakken. Daarbij zetten zij verschillende instrumenten en programma's in. Ook werkt het team intensief samen met belangrijke partnerorganisaties in Nederland.

Sectoren

Het Regional Business Development Team Nordics & Baltics richt zich op de sectoren infrastructuur, bouw, Life Sciences & Health (LSH) en logistiek. In de Baltische staten kijkt het team ook naar opkomende sectoren zoals offshore windenergie, groene waterstof, cybersecurity en afvalmanagement.

Het team helpt bij voorkeur innovatieve en duurzame mkb-bedrijven met een unique selling proposition, een uniek verkoopvoorstel. Zo'n bedrijf moet genoeg ervaring en mogelijkheden hebben om in enkele landen in de regio te gaan opereren. Ook brengt het team regelmatig grootbedrijven, start-ups en scale-ups verder.

Nederlands economisch netwerk

Het Regional Business Development Team is een onderdeel van het Nederlands economisch netwerk in de Nordics & Baltics. Samen met de ambassades en andere belangrijke partners organiseren zij (digitale) netwerk- of matchmakingevenementen in de regio en in Nederland. Het team bezoekt ook regelmatig (digitale) beurzen en seminars.

Het Regional Business Development team

Hijman van Praag - Regional Business Development Nordics & Baltics, standplaats Kopenhagen
T: +45 337 072 09
E: hijman-van.praag@minbuza.nl

Els Berkers - Business Developer Scandinavia, standplaats Gotenburg
T: +46 709 959 454
E: els.berkers@minbuza.nl

Margot Roose – Business Developer Baltics & Finland, standplaats Tallinn
T: +372 536 366 93
E: margot.roose@minbuza.nl

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?