Do's-and-don'ts in de Palestijnse gebieden

Gepubliceerd op:
22 juni 2021
Laatst gecontroleerd op:
17 augustus 2023

Wilt u zakendoen in de Palestijnse gebieden? Houd dan rekening met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Tel Aviv draagt bij aan deze pagina.

Zakelijke omgangsvormen in de Palestijnse gebieden

Bouw een band op

Palestijnen doen zaken binnen een netwerk van zakelijke relaties. Om zaken te kunnen doen, moet u elkaar goed leren kennen. Het is heel normaal om elkaar aan te raken. Bevriende mannen kussen elkaar op de wangen en slaan elkaar uitbundig op de schouder.

Regel een tolk bij juridische en wettelijke bepalingen

De meeste Palestijnen spreken Engels. Bij onderhandelingen over juridische en wettelijke bepalingen, is het raadzaam om een betrouwbare tolk of een lokale advocaat de (concept)overeenkomst te laten bekijken.

Kleed u niet te formeel

Bij het zakendoen dragen Palestijnen formele en zakelijke (westerse) kleding. Visitekaartjes worden altijd uitgewisseld en afspraken kunnen kort van tevoren worden gemaakt. De officiële werkweek is van zondag tot en met donderdag. Per bedrijf kan dit verschillen.

Praat niet over politiek

Palestijnen hebben een sterk op de toekomst gerichte mentaliteit. Ze praten liever niet over de algemene situatie in het land. De mensen focussen liever op wat er met hen gaat gebeuren in de toekomst.

Vragen over ondernemen in de Palestijnse gebieden?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?