Do's-and-don'ts in Peru

Gepubliceerd op:
24 november 2021

Bij het zakendoen in Peru moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks.

Wilt u meer weten over de cultuur en omgangsvormen bij het zakendoen in Peru? Samen met de Nederlandse ambassade in Peru helpen we u verder.

Zakelijke omgangsvormen in Peru

Houd rekening met de hiërarchie

Neem de tijd voor het opbouwen van persoonlijke relaties. Houd rekening met de hiërarchische structuur tussen zakenrelaties. In Peru is het voor de oudere generatie ongebruikelijk om zaken te doen met iemand die een lager niveau in de organisatie heeft.

Neem de tijd voor zakenlunches

In Peru hecht men veel waarde aan de (meestal warme) lunch. Ook in het bedrijfsleven nemen Peruvianen daar uitgebreid de tijd voor.

Neem visitekaartjes mee

In Peru waarderen mensen tweetalig bedrukte visitekaartjes: in het Spaans en in het Engels.

Maak geen onduidelijke voorstellen

Zorg voor een stevig gefundeerd zakenvoorstel. Peruvianen houden van zekerheid en willen graag inzicht in de consequenties en risico’s.

Reken niet teveel op deadlines

Geef ruim van tevoren de deadline aan, maar wees niet verrast als een deadline flexibel wordt toegepast. In Peru worden die niet al te strikt nagekomen.

Wees niet ongeduldig

Peruvianen nemen uitgebreid de tijd om tot een zakenbesluit te komen en waarderen het niet erg als een zakenrelatie zijn geduld (zichtbaar) verliest. Tutoyeer de zakenrelaties ook ook niet ongevraagd.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?