Zakendoen in Turkije: hulp van Nederlandse ambassade

Gepubliceerd op:
14 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
23 juni 2023

Als u in Turkije bent voor zaken, kunt u extra hulp krijgen van de experts van de Nederlandse ambassade en consuls ter plaatse. Zij adviseren over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Het team kan u verwijzen naar mogelijke zakenpartners en organiseert bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten.

Het ambassadenetwerk staat voor u klaar

Maak kennis met de ambassade

Doet u zaken in Turkije? De Nederlandse ambassade in Ankara, het consulaat-generaal in Istanboel en de honoraire consuls in Gaziantep, Antalya, Izmir en Marmaris staan voor u klaar. De handeladviseurs adviseren u over:

  • wetgeving en procedures;
  • exportkansen;
  • investeringsmogelijkheden en marktinformatie.

Contact met de ambassade

De ambassade in Ankara en het consulaat-generaal in Istanboel hebben eigen economische afdelingen. Verder is er het LNV (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) Attaché Netwerk in Ankara en de Innovatie-afdeling (IA) en het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in Istanboel. Samen vormen zij het economisch netwerk in Turkije.

Neem contact op met de afdeling Economie & Handel via:

T: +90 312 409 18 00 / +90 212 393 2121
E: ank-ea@minbuza.nl (Ankara)
E: ist-ha@minbuza.nl (Istanboel)

Vragen voor de landbouwafdeling

Heeft u vragen over de agrifood-, tuinbouw- visserij- en bosbouwsector? Neem dan contact op met het LNV Attaché Netwerk in Turkije.

Evenementen en handelmissies

Ontmoet Turkse zakenpartners voor uw onderneming tijdens bijeenkomsten georganiseerd door het ambassadeteam.

Denk aan seminars, netwerkbijeenkomsten, handelsmissies en vakbeurzen.

Volg de ambassade op social media om op de hoogte te blijven van evenementen in Turkije.

Volg de ambassade op social media

Zakenpartners en (R&D)-contacten

De ambassade kan u ter plekke ook helpen bij het vinden van mogelijke zakenpartners. Denk aan distributeurs, afnemers en producenten.

Contacten voor innovatieve ontwikkelingen

De innovatie attaché volgt de innovatieve en technologische ontwikkelingen in Turkije op de voet. Deze adviseur helpt u met Research & Development (R&D)-contacten. Het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) van Turkije signaleert kansen voor R&D en helpt bij het maken van innovatieve matches tussen Nederland en Turkije.

Zakelijke kansen in Turkije

Benieuwd welke mogelijkheden de Turkse markt uw sector biedt? Bekijk deze pagina over kansrijke sectoren. Hier vindt u ook uitgebreide marktrapporten van de ambassade in Ankara en het consulaat-generaal in Istanboel.

Algemene contactgegevens ambassade

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op NederlandWereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade. Als u in Turkije woont, kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort.

Engelse informatie over de ambassade

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw Turkse contacten? Op netherlandsandyou.nl vindt u meer Engelstalige informatie over zakendoen met Nederland.

Zakencultuur Turkije

Wilt u zakendoen in Turkije? Zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de Turkse bedrijfscultuur en gebruiken. In samenwerking met de ambassade in Ankara heeft de RVO een lijst met tips gemaakt.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?