Zakendoen in Venezuela

Gepubliceerd op:
5 december 2019
Laatst gecontroleerd op:
15 oktober 2020

Venezuela ligt in Zuid-Amerika aan de Caribische zee, tussen Colombia, Brazilië en Guyana. Voorheen een land met een sterk ontwikkelde toerismesector, maar sinds een paar jaar voornamelijk bekend door de binnenlandse spanningen die er heersen.

Ondernemen in Venezuela is daardoor momenteel lastig. Wanneer u toch zaken wilt doen in Venezuela kunt u het beste advies op maat vragen bij experts. Neem bijvoorbeeld contact op met onze regio-specialisten voor dat gebied. Uw vragen over exportdocumenten kunt u voorleggen aan de Kamer van Koophandel.

Op de website Nederland Wereldwijd van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind u het reisadvies voor Venezuela. Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de situatie, voordat u afreist naar het land.

Exportregels Venezuela

De Market Access Database van de Europese Commissie bevat de belangrijkste exportregels en praktische tips voor Venezuela. Heeft u niet eerder met de MADB gewerkt? Lees dan eerst ons stappenplan voor de MADB.

Meer weten?

  • Op onze factsheet Venezuela vindt u algemene informatie over het land, zoals de staatsvorm, economische data en de talen die er worden gesproken.
  • Op de website van het CBS vindt u statistieken over onze handel met Venezuela.

Overzicht handelscijfers

Het rapport hieronder biedt een overzicht van de import en export.

Sancties tegen Venezuela

De Europese Unie (EU) heeft sancties opgelegd aan Venezuela. Wilt u exporteren naar Venezuela, zorg er dan voor dat u zich houdt aan die sancties.

Lees meer over zakendoen in een land met sancties

Vragen over ondernemen in Venezuela?

 

Onze adviseurs helpen u graag verder.

 

Bent u tevreden over deze pagina?