Zakendoen in de Verenigde Staten: hulp van Nederlandse ambassade

Gepubliceerd op:
8 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
8 januari 2024

Als u zakendoet in het buitenland, kunt u als ondernemer weleens hulp gebruiken van experts ter plaatse. In Washington staan de specialisten van de ambassade voor u klaar. Zij adviseren over zakenpartners, exportkansen en investeringsmogelijkheden.

Contactgegevens en informatie ambassade

Maak kennis met de ambassade

U vindt de Nederlandse ambassade in de wijk Forest Hills, vlakbij het Rock Creek Park. 

Voor uw ondernemersvragen heeft de ambassade verschillende afdelingen: de economische afdeling, het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) en het landbouwteam. Daarnaast zijn er de consulaten-generaal en de NBSO's (Netherlands Business Support Offices). Netherlands and You heeft de actuele contactgegevens van het Amerikaanse economische netwerk.

Ontmoet zakenpartners uit de VS voor uw onderneming tijdens evenementen en bijeenkomsten georganiseerd door het ambassadeteam. Aanstaande evenementen vindt u in de agenda.

Contact met de ambassade

Economische afdeling
Bij de economische afdeling van de ambassade kunt u terecht voor praktische informatie. De experts van deze afdeling kunnen bijvoorbeeld uw vragen over wet- en regelgeving beantwoorden. De ambassademedewerkers kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties.

T: (+1) 20 227 426 15
E: was-ea@minbuza.nl

Landbouwteam
Het Landbouwteam op de ambassade in Washington bevordert de Nederlandse agrarische belangen in de Verenigde Staten. Ook biedt het informatie aan Nederlandse agrarische ondernemers en helpt het u contacten te leggen.

Consulaten-generaal en NBSO's

Consulaten-generaal
In de Verenigde Staten heeft Nederland 5 consulaten-generaal: in Atlanta, Chicago, Miami, New York en San Francisco. De consulaten zijn er niet alleen voor het verlenen van visa. In de betreffende regio bevorderen ze de handel helpen ze u zakelijke contacten te leggen. U vindt de contactgegevens op Netherlands and You.

NBSO's 
In Houston en Los Angeles zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. De NBSO's in de Verenigde Staten helpen u vertegenwoordigers, samenwerkingspartners, marktinformatie en informatie over lokale wet- en regelgeving te vinden. Een NBSO weet wat er in de regio speelt en wijst u de weg naar beurzen, relevante instellingen en bedrijven in uw sector.

Zakenpartners en (R&D)-contacten

De VS is een hub voor internationaal talent en voor verbindingen op het gebied van innovatie, technologie en wetenschap. Nederland heeft daarbij een uitstekende reputatie als samenwerkingspartner. Het IA-netwerk in Washington, Boston en San Francisco volgt de technologische ontwikkelingen in de VS en verbindt Nederlandse en Amerikaanse partijen.

Volg de ambassade op social media
Volg de ambassade ook op social media om op de hoogte te blijven van evenementen in de VS:

Hulp bij lokaal netwerk opbouwen

Het ambassadenetwerk helpt u met het opbouwen van een lokaal netwerk. 

Nuttige links voor het opbouwen van een lokaal netwerk

 

Algemene contactgegevens ambassade

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op NederlandWereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade

Als u in de Verenigde Staten woont kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort. 

Engelse informatie over Nederland

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw contacten uit de VS? Op netherlandsandyou.nl vindt u meer Engelstalige informatie over zakendoen met Nederland.

Evenementen en handelsmissies

De ambassade kan u ook introduceren bij haar uitgebreide netwerk. Of samen met u een evenement organiseren op de ambassade, om zo uw dienst of product onder de aandacht te brengen. Denk aan seminars, netwerkbijeenkomsten, handelsmissies en vakbeurzen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?