Het economisch netwerk in Zuid-Korea

Gepubliceerd op:
28 januari 2021
Laatst gecontroleerd op:
1 februari 2021

Zuid-Korea is een belangrijke economische partner van Nederland voor handel, investeringen, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Belangrijke taken van de ambassade in Zuid-Korea zijn het behartigen van de belangen van Nederlandse ondernemers, en het aantrekken van Zuid-Koreaanse investeringen naar Nederland.

De economische taken van het Nederlandse ambassadenetwerk in Zuid-Korea zijn ondergebracht in het Economisch Cluster. Binnen dit cluster wordt nauw samengewerkt. De onderdelen van het economisch netwerk vindt u op deze pagina.

Heeft u behoefte aan advies en/of begeleiding, neem dan rechtstreeks contact op met een van onze posten in Zuid-Korea.

Economie en Handel

Het team Economie en Handel in Seoel ondersteunt Nederlandse bedrijven met advies en contacten. Het team volgt de Zuid-Koreaanse markt om kansen voor Nederlandse ondernemers te signaleren. Ook informeert het team de Nederlandse overheid over ontwikkelingen in de Zuid-Koreaanse economie en handelspolitieke ontwikkelingen. Daarnaast helpt het team bij de uitvoering van plannen voor economische samenwerking tussen Zuid-Korea en Nederland.

Neem contact op via:

E: seo-ea@minbuza.nl

Innovatie Attaché Netwerk (IA-Netwerk)

Heeft u interesse in internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatie en Research & Development (R&D)? Zoekt u internationale R&D-contacten? Het Innovatie Attaché Netwerk in Korea signaleert kansen voor innovatie en R&D en helpt bij het maken van innovatieve matches tussen Nederland en Korea.

Neem contact op via:

E: info@nost-korea.com

Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Het LNV-team is de schakel tussen Nederlandse en Zuid-Koreaanse partijen op het gebied van landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Zijn werkgebied:

  • Land- en tuinbouwsector
  • Voedingsmiddelensector
  • Agri-business
  • Vlees- en visserijsector
  • Maatschappelijke organisaties
  • Onderzoeksinstituten

Dagelijks houdt het team zich binnen de agrosector bezig met het behoud en de uitbreiding van markttoegang, matchmaking, exportbevordering en uitwisseling van kennis en technologie.

Neem contact op via:

E: seo-lnv@minbuza.nl

Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA)

Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) bevordert de positie van Nederland als basis voor internationale bedrijfsactiviteiten. NFIA ondersteunt buitenlandse bedrijven die zich willen vestigen in Nederland of hier willen uitbreiden. De dienst geeft economische, financiële en statistische informatie. Ook helpt NFIA bij het organiseren van factfindingmissies en bij het selecteren van geschikte vestigingslocaties. Daarnaast geeft NFIA advies wanneer een bedrijf besloten heeft zich in Nederland te vestigen, bijvoorbeeld op het gebied van subsidies. Deze diensten zijn gratis en strikt vertrouwelijk.

Neem contact op via:

E: info@nfia-korea.com

Hulp bij zakendoen in Zuid-Korea?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

Bent u tevreden over deze pagina?