NEXIS: Nationaal Coördinatie Centrum voor cybersecurity-innovatie (NCC-NL)

Laatst gecontroleerd op:
25 april 2024
Gepubliceerd op:
24 januari 2023

Bent u op zoek naar financiering voor uw innovatieve cybersecurityoplossing? Of zoekt u samenwerkingspartners voor uw project? NEXIS, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Cybersecurity Innovatie (NCC-NL), helpt u bij uw aanvraag voor zowel nationale als Europese financiering en brengt u in contact met belangrijke Nederlandse en Europese partijen. 

Voor wie is NEXIS?  

 • Nederlandse mkb’ers en start-ups
 • Onderzoekorganisaties en academische instellingen
 • Andere private en publieke organisaties die een rol spelen in cybersecurity-innovatie

Waarbij helpt NEXIS?

 • Financiering
  Op nationaal, regionaal en Europees niveau zijn er verschillende subsidie- en financieringsmogelijkheden voor cybersecurity-innovatie. NEXIS helpt u graag bij het zoeken naar en aanvragen van passende financiering. NEXIS werkt hierbij nauw samen met dcypher. NEXIS is gespecialiseerd in Europese financiering en dcypher richt zich op nationale financiering. Vul ons contactformulier in.
 • Matchmaking
  NEXIS brengt u in contact met relevante partijen in het Nederlandse en Europese cybersecurity-veld. Bijvoorbeeld als u partners zoekt voor uw cybersecurity innovatieproject. Heeft u een vraag? Stuur ons dan een e-mail: info@ncc-nexis.nl.
 • Informeren
  NEXIS houdt u graag op de hoogte van nieuwe subsidiemogelijkheden en cybersecurity-innovaties in Europa:

Europese cybersecurity calls

Zoekt u financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van cybersecurity-oplossingen? Er staan verschillende Europese cybersecurity calls open van het Digital Europe Programma en het Horizon Europe Programma.

Bekijk het overzicht van openstaande calls

Cybersecurity Innovation Fund

Het Cybersecurity Innovation Fund (CIF-NL) heeft als doel om cybersecurity-innovatie te stimuleren. Dat is nodig omdat Nederland snel digitaliseert en cybersecurity van groot belang is. Ondernemingen en onderzoeksorganisaties konden subsidie aanvragen voor het (door)ontwikkelen van cybersecurity-oplossingen. De subsidieregeling is op dit moment gesloten.

Over NEXIS  

NEXIS is het Nationaal Coördinatie Centrum (NCC-NL) voor cybersecurity-innovatie. NEXIS heeft als doel om kennisuitwisseling, samenwerking en innovatie op het gebied van cybersecurity in Nederland en Europa te stimuleren.

NEXIS werkt binnen Europa samen met het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC) en een EU-breed netwerk van 27 nationale coördinatie centra (NCC's). Dit netwerk is onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het cybersecurity werkprogramma binnen het Europese subsidieprogramma Digital Europe. Voor dit programma is voor de periode 2021-2027 €1,65 miljard beschikbaar voor cybersecurity innovaties. Ook werken we mee aan het opstellen van prioriteiten op het gebied van cybersecurity innovatie voor het Horizon Europe Programma. In dit programma vertegenwoordigt NEXIS de belangen van Nederland. Daarnaast verbindt NEXIS Nederlandse partijen met een Europese community om hen bij internationale projecten te betrekken en te helpen bij het vormen van (internationale) consortiums. Zo kunnen zij succesvol aanspraak maken op Europese subsidies voor cybersecurity innovatie. 

Samenwerking dcypher

Binnen Nederland werkt NEXIS nauw samen met dcypher. dcypher is het samenwerkingsplatform voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van cybersecurity in Nederland.

Meer weten?

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?