NEXIS: Nederlands loket voor cybersecurity-innovatie

Gepubliceerd op:
24 januari 2023
Laatst gecontroleerd op:
18 december 2023

Een snel digitaliserende samenleving vraagt om goede cybersecurity. Het is belangrijk dat EU-lidstaten met elkaar samenwerken om Nederland en Europa digitaal sterker en onafhankelijker te maken. NEXIS is het Nederlandse loket voor cybersecurity-innovatie.

NEXIS helpt u bij uw aanvraag van (Europese) vormen van financiering. En brengt u in contact met belangrijke Nederlandse en Europese stakeholders.

Voor wie is NEXIS?  

  • Nederlandse mkb’ers en start-ups die zich bezig houden met cybersecurity-innovatie;  
  • Onderzoekorganisaties; 
  • Andere private, publieke en academische partijen die een rol spelen in cybersecurity-innovatie. 

Waarbij helpt NEXIS?     

  • NEXIS helpt u bij het zoeken naar en aanvragen van (Europese) subsidies voor cybersecurity-innovatie.  
  • NEXIS brengt u in contact met (samenwerkings)partijen in het Nederlandse en Europese cybersecurity-veld.  
  • NEXIS houdt u op de hoogte van nieuwe subsidiemogelijkheden en cybersecurity-innovaties in Europa. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van updates? Vul dan het (korte) webformulier in. 

Om u wat verder op weg te helpen en vragen te beantwoorden, organiseert NEXIS in de toekomst ook (online) evenementen. 

Europese cybersecurity calls

Zoekt u financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van cybersecurity-oplossingen? Er staan verschillende Europese cybersecurity calls open van het Digital Europe Programma en het Horizon Europe Programma.

Bekijk het overzicht van openstaande calls

Cybersecurity Innovation Fund

Het Cybersecurity Innovation Fund (CIF-NL) heeft als doel om cybersecurity-innovatie te stimuleren. Dat is nodig omdat Nederland snel digitaliseert en cybersecurity van groot belang is. Ondernemingen en onderzoeksorganisaties konden subsidie aanvragen voor het (door)ontwikkelen van cybersecurity-oplossingen. De subsidieregeling is op dit moment gesloten.

Heeft u vragen?  

E-mail uw vragen naar info@ncc-nexis.nl, ook als u gebruik wilt maken van de dienstverlening van NEXIS mailt u ons. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar en aanvragen van (Europese) subsidies? Stuur dan een korte omschrijving mee van het project waarvoor u subsidie zoekt.  

Volg het laatste nieuws ook op de LinkedIn-pagina van NEXIS 

Over NEXIS  

NEXIS is het Nederlands loket voor cybersecurity-innovatie en is onderdeel van het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC), een EU-breed netwerk van 27 nationale loketten. Dit zijn ook wel de zogenoemde Nationale Coördinatie Centra (NCCs). NEXIS heeft als doel om kennisuitwisseling en innovatie op het gebied van cybersecurity in Nederland en Europa te stimuleren. NEXIS is in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opgericht en wordt mede gefinancierd door de EU.

dcypher

Binnen Nederland werkt NEXIS nauw samen met dcypher. dcypher is het samenwerkingsplatform voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van cybersecurity in Nederland.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?