NEXIS: Nationaal Coördinatie Centrum voor cybersecurity-innovatie (NCC-NL)

Gepubliceerd op:
24 januari 2023
Laatst gecontroleerd op:
4 april 2024

Bent u op zoek naar financiering voor uw innovatieve cybersecurityoplossing? Of zoekt u samenwerkingspartners voor uw project? NEXIS, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Cybersecurity Innovatie (NCC-NL), ondersteunt u bij uw aanvraag voor zowel nationale als Europese financiering en brengt u in contact met belangrijke Nederlandse en Europese partijen. 

Voor wie is NEXIS?  

  • Nederlandse mkb’ers en start-ups
  • Onderzoekorganisaties en academische instellingen
  • Andere private en publieke organisaties die een rol spelen in cybersecurity-innovatie

Waarbij helpt NEXIS?     

  • NEXIS helpt u bij het zoeken naar en aanvragen van nationale en Europese subsidies voor cybersecurity-innovatie.  
  • NEXIS brengt u in contact met relevante partijen in het Nederlandse en Europese cybersecurity-veld.  Bijvoorbeeld als u partners zoekt voor uw cybersecurity innovatieproject.   
  • NEXIS houdt u op de hoogte van nieuwe subsidiemogelijkheden en cybersecurity-innovaties in Europa. Meld u aan via ons interesseformulier als wij u op de hoogte mogen houden.

Zoekt u financiering?

Het onderzoeken van subsidiemogelijkheden voor cybersecurity-innovatieprojecten kan ingewikkeld zijn vanwege de diversiteit aan programma's op nationaal en Europees niveau. Wij zijn er om u laagdrempelig toegang te bieden tot deze subsidies, u te begeleiden bij het vinden van de juiste financieringsmogelijkheden en het optimaliseren van uw kansen op succesvolle financiering.

Vul ons contactformulier in en wij helpen u graag verder.

Europese cybersecurity calls

Zoekt u financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van cybersecurity-oplossingen? Er staan verschillende Europese cybersecurity calls open van het Digital Europe Programma en het Horizon Europe Programma.

Bekijk het overzicht van openstaande calls

Cybersecurity Innovation Fund

Het Cybersecurity Innovation Fund (CIF-NL) heeft als doel om cybersecurity-innovatie te stimuleren. Dat is nodig omdat Nederland snel digitaliseert en cybersecurity van groot belang is. Ondernemingen en onderzoeksorganisaties konden subsidie aanvragen voor het (door)ontwikkelen van cybersecurity-oplossingen. De subsidieregeling is op dit moment gesloten.

Ondersteuning team NEXIS

Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar en aanvragen van nationale en Europese subsidies? Of zoekt u een (Europese) samenwerkingspartner voor uw project? Team NEXIS helpt u graag verder. E-mail uw vragen naar info@ncc-nexis.nl.

Blijf op de hoogte

Wilt u dat wij u op de hoogte houden van nieuwe subsidiemogelijkheden en cybersecurity-innovatie ontwikkelingen in Europa en (netwerk)evenementen die NEXIS organiseert?

Vul dan het (korte) interesseformulier in of volg het laatste nieuws op de LinkedIn-pagina van NEXIS.

Over NEXIS  

NEXIS is het Nationaal Coördinatie Centrum (NCC-NL) voor cybersecurity-innovatie. NEXIS heeft als doel om kennisuitwisseling, samenwerking en innovatie op het gebied van cybersecurity in Nederland en Europa te stimuleren.

NEXIS werkt binnen Europa samen met het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC) en een EU-breed netwerk van 27 nationale coördinatie centra (NCC's). Dit netwerk is onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het cybersecurity werkprogramma binnen het Europese subsidieprogramma Digital Europe. Voor dit programma is voor de periode 2021-2027 €1,65 miljard beschikbaar voor cybersecurity innovaties. Ook werken we mee aan het opstellen van prioriteiten op het gebied van cybersecurity innovatie voor het Horizon Europe Programma. In dit programma vertegenwoordigt NEXIS de belangen van Nederland. Daarnaast verbindt NEXIS Nederlandse partijen met een Europese community om hen bij internationale projecten te betrekken en te helpen bij het vormen van (internationale) consortiums. Zo kunnen zij succesvol aanspraak maken op Europese subsidies voor cybersecurity innovatie. 

dcypher

Binnen Nederland werkt NEXIS nauw samen met dcypher. dcypher is het samenwerkingsplatform voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van cybersecurity in Nederland.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?