Ondernemende vrouwen

Laatst gecontroleerd op:
8 mei 2024
Gepubliceerd op:
4 juli 2022

Bent u een vrouwelijke ondernemer? Dan is deze pagina speciaal voor u. Met de campagne 'Groei over Grenzen' inspireren en stimuleren wij ondernemende vrouwen in Nederland om internationaal zaken te doen. U vindt hier relevante informatie, subsidiemogelijkheden, events & handelsmissies, handige (vrouwen)netwerken en interessante onderzoeken. Wij voeren de campagne uit in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ontdek subsidies en financieringen

Marika van Santvoort

Bent u op zoek naar financiële ondersteuning? Krijg een overzicht van geschikte subsidies.

Marika van Santvoort, CEO van Pacha de Cacao: "RVO kan mogelijk de financiële gaten opvullen en specifieke activiteiten ondersteunen die onze groei mogelijk gaan maken."

Leer van succesvolle vrouwen

vrond-inspiratie

Wilt u weten hoe andere vrouwen internationaal succesvol werden? Lees hun verhalen!

Cathelijne Lania, eigenaar van A Beautiful Story & oud-winnaar van OHMF: "Met hulp van RVO gaan we uitbreiden naar de VS en Canada."

Ga mee op handelsmissie

Annet van Egmond

Bent u een mkb'er of start-up? En wilt u uw internationale netwerk uitbreiden? 

Annet van Egmond, oprichter van Miss Solar Light: "De handelsmissies stellen Nederlandse ondernemers in staat om hun werk in het buitenland te presenteren en contact te leggen met investeerders en producenten."

Groei internationaal

Caroline van Velze

Wilt u internationaal groeien met uw bedrijf? En heeft u daar hulp bij nodig? De Exportwijzer biedt praktische informatie. 

Caroline van Velze, mede-oprichter van Zuiver Interior Group: "Sluit aan bij netwerken als The Next Women of ga mee op een handelsmissie via RVO."

Bekijk nu de eerste video van de nieuwe videoreeks van Groei over Grenzen!

In deze video geeft Sabine van Egeraat, medeoprichter en CEO van 360Outspoken, 3 gouden tips mee aan vrouwelijke ondernemers die over de grens zaken willen doen. Zij maakte gebruik van de DHI-regeling van RVO. Egeraat: "het is een mooie financiële tegemoetkoming, het schept vertrouwen bij potentiële afnemers en je leert scherp naar je plannen kijken".

nathalie de vries

Groei over Grenzen podcast #5: Nathalie de Vries

Nathalie de Vries is medeoprichter van MVRDV, een Nederlands architectenbureau. Samen met haar compagnons Winy Maas en Jacob van Rijs heeft ze ervoor gezorgd dat MVRDV een wereldwijd opererend architectenbureau is geworden. Benieuwd naar haar verhaal en tips? Luister naar aflevering 5 van de Groei over Grenzen podcastserie!

Meer horen? Beluister de hele podcastserie Groei over Grenzen.

Groei over Grenzen vlog #17: Een handelsmissie, wat is dat eigenlijk?

Voor aflevering 17 van de Groei over Grenzen vlogserie staat Jantien van der Laan op Schiphol Monique Ansink op te wachten. Zij is mee geweest op handelsmissie naar Vietnam, om daar nieuwe kansen te onderzoeken voor haar bedrijf Jumbo Cargo Products. Bekijk hier waarom meegaan op handelsmissie een goed idee is! Nieuwsgierig? Bekijk de hele Groei over Grenzen vlogserie en video's!

Netwerken en investeringsfondsen

Naast RVO, kunt u ook terecht bij onderstaande partijen voor ondersteuning bij uw internationale ambities. Deze netwerken en investeringsfondsen zijn, samen met veel vrouwelijke ondernemers, onderdeel van de Groei over Grenzen community. Wilt u meer weten over de community? Neem contact met ons op via groeiovergrenzen@rvo.nl.

Cultuurverschillen: als vrouw ondernemen in een andere cultuur

Heeft u als vrouwelijke ondernemer twijfels of zorgen over de cultuurverschillen in andere landen? Lees onze tips en kijk hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Onderzoeken 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?