Ondernemende vrouwen

Gepubliceerd op:
4 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
2 november 2022

Vrouwelijke ondernemers opgelet: met 'Groei over grenzen' roepen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) u op om uw internationale ambities te realiseren. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn productiever, innovatiever en succesvoller. Maak daarom kennis met RVO en bekijk wat wij voor u kunnen doen.

Ontdek en leer...

Ontdek subsidies en financieringen

vrond-subsidies

Bent u op zoek naar financiële ondersteuning? De subsidie- en financieringswijzer geeft u een overzicht van geschikte regelingen op maat. 

 

Marika van Santvoort, CEO van Pacha de Cacao: "RVO kan mogelijk de financiële gaten opvullen en specifieke activiteiten ondersteunen die onze groei mogelijk gaan maken."

Leer van succesvolle vrouwen

vrond-inspiratie

Wilt u weten hoe andere vrouwelijke ondernemers succesvol werden? Bekijk onze vlogserie en lees de verhalen van andere vrouwen!

Cathelijne Lania, eigenaar van A Beautiful Story & oud-winnaar OHMF: "Met hulp van RVO gaan we uitbreiden naar de VS en Canada."

Ga mee op handelsmissie

monique ansink

Bent u een mkb'er of start-up? En wilt u uw internationale netwerk uitbreiden? Bekijk ons aanbod aan evenementen en missies!

Monique Ansink, CEO van Jumbo Cargo Products: "Tijdens de handelsmissie heb ik kennis gemaakt met collega-ondernemers in Vietnam en de mensen van de ambassade. Ik heb inzicht gekregen in kansen die ik zonder deze missie niet zo snel had herkend!"

Groei internationaal

kristel groenenboom

Wilt u internationaal groeien met uw bedrijf? En bent u op zoek naar informatie over exporteren? Maak gebruik van onze export-tools!

Kristel Groenenboom, zakenvrouw van het jaar 2022: "Mijn tip voor andere internationale ondernemers: wees goed voorbereid op het gebied van wetkennis. En zorg ervoor dat je goed internationaal verzekerd bent."

Netwerken

ohmf 2023

OHMF 2023 winnen? Meld u aan!

De aanmelding voor de volgende ronde van het Oranje Handelsmissiefonds is gestart! Droomt u ervan om voet aan de grond te krijgen op een buitenlandse markt? Of bent u al internationaal actief en heeft u ondersteuning nodig? Schrijf u dan in voor de nieuwe editie van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF).

Winnaars krijgen een jaar lang professionele hulp bij het opbouwen van een internationaal netwerk. Zij krijgen begeleiding van de OHMF-partners RVO, het ministerie van Buitenlandse Zaken, evofenedex, UPS en EY. Inschrijven kan tot en met 19 juni 2023.

Groei over Grenzen podcast

Groei over Grenzen podcast #1: Sabine Stuiver

Luister naar het verhaal van Sabine in aflevering 1 van onze podcast Groei over Grenzen. In de podcast spreekt ze met host Rixt Herklots over hoe ze met haar bedrijf internationaal ging.

"Mijn missie: met mijn product de waterschaarste in de wereld te lijf gaan. Ik vroeg RVO mij te helpen met een haalbaarheidsstudie en ik ging mee met een start-up-handelsmissie. En opeens was mijn product wereldberoemd!" 

Sabine Stuiver
Co-founder Hydraloop

Groei over Grenzen vlog #17: Een handelsmissie, wat is dat eigenlijk?

Voor aflevering 17 van de Groei over Grenzen vlogserie staat Jantien van der Laan op Schiphol Monique Ansink op te wachten. Zij is mee geweest op handelsmissie naar Vietnam om daar nieuwe kansen te onderzoeken voor haar bedrijf Jumbo Cargo Products. Bekijk hier waarom meegaan op handelsmissie een goed idee is!

Onderzoeken

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?