Ondernemende vrouwen

Gepubliceerd op:
9 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
25 april 2022

Vrouwelijke ondernemers opgelet: met 'Groei over grenzen' roepen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jou op om je internationale ambities te realiseren. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn productiever, innovatiever en succesvoller. Maak daarom kennis met RVO en bekijk wat wij voor je kunnen doen. Op 8 maart 2022 was het wereldwijd internationale vrouwendag. Bij RVO vieren wij deze dag het hele jaar door!

Meet-up 'Vrouwelijke ondernemers: grenzeloos denken' op 1 juni

Ben jij een vrouwelijke mkb-ondernemer met internationale ambities? Ben je al bezig met export en op zoek naar nieuwe internationale afzetmarkten? Neem dan op 1 juni 2022 deel aan het meet-up evenement 'Vrouwelijke ondernemers: grenzeloos denken!'. Het evenement vindt plaats van 09:30 tot 12:00 uur in Apeldoorn. Meld je nu aan voor de meet-up!

Meld je aan voor het Oranje Handelsmissiefonds 2022

Ben jij een Nederlandse mkb'er en wil je internationaal ondernemen? Schrijf je dan nu in voor een nieuwe ronde van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). Uit alle deelnemers kiest het fonds 10 winnaars. Zij krijgen één jaar lang begeleiding op maat bij hun start op een buitenlandse markt.

Lees meer over het Oranje Handelsmissiefonds 2022

Vrouwelijke techondernemers presenteren zich op CES

70 Nederlandse innovatieve groeibedrijven gingen op 5 januari 2022 mee naar de grootste techbeurs ter wereld: de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De 70 exposerende start-ups en scale-ups volgden een trainingsprogramma van RVO en de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Het doel van de training was om de ondernemers zo goed mogelijk voor te bereiden op de CES. Bekijk in de video hieronder de pitches van de vrouwelijke ondernemers die Nederland hebben vertegenwoordigd op CES 2022.

Lees meer over CES 2022 en alle deelnemers.

Vlogreeks Groei over Grenzen

Waarom zijn er in Nederland relatief zo weinig vrouwelijke ondernemers die internationaal zakendoen? In onze vlogreeks gaat Jantien van der Laan op onderzoek uit. In deze aflevering brengt Jantien een bezoek aan Janneke Rutten, directeur en eigenaar van Intense Wines. Janneke Rutten onderneemt al een aantal jaar internationaal met haar bedrijf Intense Wines. Onlangs ging ze mee op handelsmissie naar Zuid-Afrika. Wil jij weten wat zo'n missie kan betekenen voor de groei van jouw bedrijf? Bekijk dan deze dynamisch vlog uit onze reeks Groei over Grenzen!

Bekijk ook de eerdere afleveringen uit de vlogreeks in onze YouTube-afspeellijst Internationaal Ondernemende Vrouwen.

Start-up Nostics: Als je de wereld wilt redden, moet je buiten de landsgrenzen kijken

Nostics is een innovatieve start-up in de medische diagnostiek, ze ontwikkelen een platform waarmee je razendsnel op virussen en bacteriën kunt testen. Dit jaar gooiden ze hoge ogen op de befaamde techbeurs CES2022. We spreken met COO en Co-founder Eva Rennen. Lees haar verhaal

Start-up Picoo laat kinderen over de hele wereld digitaal buitenspelen

Buitenspelen saai? Niet als het aan Iris Soute van Picoo ligt. Haar product laat kinderen samen spelletjes doen door middel van een schermloze gameconsole. Vanaf de start was het bedrijf al gefocust op buitenlandse markten. Soute: 'Onze doelgroep bestaat uit kinderen; die spelen overal ter wereld'. Lees haar verhaal.

De internationale modewereld veroveren

Sunaina Kuldipsingh is een modevrouw met een missie. Met haar luxueuze kledingmerk Boutallion wil ze sterke vrouwen in hun kracht zetten. Ze is hard op weg om de modewereld te veroveren; haar collecties verschijnen op fashionweeks in Londen en Dubai. Lees haar verhaal.

Wereldwijd samenwerken met medische spelers

Judith Heikoop staat aan het roer van medtech-bedrijf IME Medical Electrospinning. In de medtech is internationaal ondernemen een must. Judith reist de wereld rond om klanten te werven, belangrijke contacten te leggen en het bedrijf op de kaart te zetten. Lees haar verhaal.

Succesverhalen van vrouwelijke ondernemers

Lees ook de tips en adviezen van andere vrouwelijke ondernemers en laat je inspireren door hun succesverhalen.

Met de Exportwijzer op weg naar internationaal succes

Ben jij een ondernemer met internationale ambities? De Exportwijzer helpt je om eenvoudig de weg te vinden als je wilt gaan exporteren. Ontdek hoe het werkt!

Ontdek subsidies en financieringen

Internationale ambities? RVO helpt je graag om de financiering voor jouw internationale ondernemingsplannen rond te krijgen. Ontdek wat RVO voor jou kan betekenen op het gebied van subsidies en financieringen

Onderzoek 'best practices' internationaal ondernemerschap vrouwen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO publiceerden een onderzoek naar buitenlandse 'best practices' van overheden om internationaal zakendoen onder vrouwelijke ondernemers te bevorderen. Download het volledige onderzoek hieronder.

Download ook het eerdere onderzoek over drempels bij internationaal ondernemen vrouwen.

Heb je vragen over internationaal zakendoen?

RVO helpt je verder. Onze adviseurs kunnen je ondersteunen bij je internationale ambities. Bijvoorbeeld met een marktverkenning of een landenvergelijking. Daarnaast kunnen zij je helpen bij het vinden van zakenpartners. Natuurlijk kunnen zij ook jouw vragen over internationaal zakendoen beantwoorden.

Neem contact op met onze adviseurs

Netwerken

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?