Ondernemende vrouwen

Gepubliceerd op:
4 juli 2022

Vrouwelijke ondernemers opgelet: met 'Groei over grenzen' roepen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jou op om je internationale ambities te realiseren. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn productiever, innovatiever en succesvoller. Maak daarom kennis met RVO en bekijk wat wij voor je kunnen doen. Op 8 maart 2022 was het wereldwijd internationale vrouwendag. Bij RVO vieren wij deze dag het hele jaar door!

Inspirerende verhalen van ondernemende vrouwen

Nostics: Eva Rennen

Nostics gooide hoge ogen op de befaamde techbeurs CES2022. Deze innovatieve start-up in de medische diagnostiek van COO en Co-founder Eva Rennen, ontwikkelt een platform waarmee je razendsnel op virussen en bacteriën kunt testen.

Picoo: Iris Soute

Buitenspelen saai? Niet als het aan Iris Soute van Picoo ligt. Haar product laat kinderen samen spelletjes doen door middel van een schermloze gameconsole. Vanaf de start was het bedrijf al gefocust op buitenlandse markten. 

Boutallion: Sunaina Kuldipsingh

Sunaina Kuldipsingh is een modevrouw met een missie. Met haar luxueuze kledingmerk Boutallion wil ze sterke vrouwen in hun kracht zetten. Ze verovert hiermee de modewereld; haar collecties verschijnen op fashionweeks in Londen en Dubai.

IME Medical Electrospinning: Judith Heikoop

Judith Heikoop staat aan het roer van medtech-bedrijf IME Medical Electrospinning. In de medtech is internationaal ondernemen een must. Judith reist de wereld rond om klanten te werven, belangrijke contacten te leggen en het bedrijf op de kaart te zetten. 

Waarom zijn er in Nederland relatief zo weinig vrouwelijke ondernemers die internationaal zakendoen? In onze vlogreeks 'Groei over de grenzen' gaat Jantien van der Laan op onderzoek uit. In deze aflevering brengt Jantien een bezoek aan Ashja Bosboom, directeur en eigenaar van Uitgeverij Scala.

Bekijk ook de eerdere afleveringen uit de vlogreeks in onze YouTube-afspeellijst Internationaal Ondernemende Vrouwen.

Wil jij graag op een duurzame manier internationaal ondernemen? Laat je inspireren en informeren door RVO-adviseur Shanti Pahladsingh en ondernemer Monique Ansink van Jumbo Cargo Products. Shanti helpt ondernemers om hun internationale duurzame ambities waar te maken. Monique heeft er op haar beurt bewust voor gekozen om IMVO optimaal te verweven in het DNA van haar bedrijf. Lees het verhaal van Shanti en Monique!

Van 5 tot en met 8 januari 2023 presenteren techondernemers zich tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De CES is de meest invloedrijke techbeurs ter wereld. 

Bekijk de video met pitches van de vrouwelijke ondernemers die Nederland hebben vertegenwoordigd op CES 2022. 

Meer inspirerende verhalen

Lees ook de tips en adviezen van andere vrouwelijke ondernemers en laat je inspireren door hun succesverhalen.

Handelsmissie Verenigd Koninkrijk: Kunstmatige Intelligentie en Duurzame Mobiliteit

Vrouwelijke ondernemers met interesse in het VK, opgelet! Ga op 18 en 19 oktober mee op handelsmissie naar het VK, onder leiding van Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ook vrouwelijke ondernemers die niet actief zijn in de Kunstmatige Intelligentie of Duurzame Mobiliteit kunnen zich aanmelden. Zij kunnen bij de aanmelding aangeven wat hun wensen zijn. Op basis van die wensen vindt tijdens de missie maatwerk plaats.

Vrouwelijk ondernemerschap meet up

 

Verslag: Bijeenkomst vrouwelijke ondernemers

Op 1 juni vond de eerste bijeenkomst plaats van een serie bijeenkomsten voor vrouwelijke ondernemers, georganiseerd door World Trade Center Twente en Oost NL, partners van GO4EXPORT.

Deze bijeenkomsten halen naar boven wat vrouwen tegenhoudt om internationaal zaken te doen. Het biedt handvaten om ongebruikte exportmogelijkheden te benutten. De 2 organisatoren ondersteunen hiermee de Groei over Grenzen-campagne van RVO en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees een verslag van de bijeenkomst en bekijk de video voor een indruk van de dag.

 

Ontdek subsidies en financieringen

Internationale ambities? RVO helpt je graag om de financiering voor jouw internationale ondernemingsplannen rond te krijgen. Ontdek wat RVO voor jou kan betekenen op het gebied van subsidies en financieringen. 

Onderzoek 'best practices' internationaal ondernemerschap vrouwen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO publiceerden een onderzoek naar buitenlandse 'best practices' van overheden om internationaal zakendoen onder vrouwelijke ondernemers te bevorderen. Download het volledige onderzoek hieronder.

Download ook het eerdere onderzoek over drempels bij internationaal ondernemen vrouwen.

Heb je vragen over internationaal zakendoen?

Onze adviseurs ondersteunen je bij jouw internationale ambities. Bijvoorbeeld met een marktverkenning of een landenvergelijking.  Zij helpen je bij het vinden van zakenpartners en beantwoorden natuurlijk al jouw vragen over internationaal zakendoen.

Netwerken

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?