Internationaal succesvolle vrouwelijke ondernemers

Gepubliceerd op:
30 november 2022
Laatst gecontroleerd op:
14 mei 2024

Raak geïnspireerd door de verhalen van succesvolle vrouwen die internationaal zakendoen! Hoe hebben zij het zo ver geschopt? En wat zijn hun tips en tricks voor andere vrouwelijke ondernemers? Lees verder.

Life sciences and health

sophia shanko

Sophia Shanko, oprichter van ShanX Medtech

De van oorsprong Grieks-Albanese dr. Sophia E. Shanko is founder en ceo van ShanX Medtech, een innovatieve start-up in medische hardware. Hoewel haar product nog niet op de markt is, zijn artsen onder de indruk van haar innovatie. Shanko won verschillende internationale prijzen en wordt gezien als een rolmodel voor ondernemers in haar industrie. Wat is haar strategie? Lees verder!

eva rennen nostics

Eva Rennen, mede-oprichter van Nostics

Nostics is een innovatieve start-up in de medische diagnostiek. Het bedrijf ontwikkelde een platform waarmee je razendsnel op virussen en bacteriën kunt testen. Dit jaar gooiden ze hoge ogen op de befaamde techbeurs CES2022. We spreken met operationeel directeur en mede-oprichter, Eva Rennen. Lees verder!

Creatieve industrie

Caroline van Velze

Caroline van Velze, mede-oprichter van Zuiver Interior Group

Caroline van Velze richtte samen met 3 vrienden Zuiver Interior Group op: een familie van interieurmerken. Het bedrijf verkoopt nu wereldwijd producten. Hoe heeft Van Velze dit bereikt en welke adviezen heeft ze aan andere vrouwelijke ondernemers met internationale ambities? Lees haar verhaal!

annet van egmond

Annet van Egmond, oprichter van Miss Solar Light

Annet van Egmond is al jaren internationaal ondernemend kunstenaar. Ze ontwierp speciaal voor vrouwen 2 duurzame lampen die werken op zonne-energie. Wat is haar verhaal en welke adviezen heeft zij voor andere vrouwelijke ondernemers met ambities over de grens? Lees haar verhaal!

Meer vrouwelijke ondernemers in de creatieve industrie:

Water en maritiem

judith le fevre

Judith le Fèvre, mede-eigenaar van Ferr-Tech

De Drentse start-up Ferr-Tech zuivert afvalwater door middel van de sterkste oxidant ter wereld: Ferraat (VI). Hun innovatie is zo vernieuwend dat er nu al vraag is uit het buitenland. Een jaar na de start zijn ze al bezig met hun eerste internationale uitbreiding in de Verenigde Staten. We spreken erover met mede-eigenaar Judith le Fèvre, die al vanaf de start van het bedrijf is aangehaakt. Lees haar verhaal!

Sabine Stuiver, CMO en mede-oprichter van Hydraloop

De innovatieve apparaten van Hydraloop zorgen wereldwijd voor zuivering en hergebruik van water. Hiermee kan tot 45% bespaard worden op leidingwater. Het bedrijf won de afgelopen tijd mooie prijzen, zoals The Best of the Best @CES Award van het internationale techblog Engadget. Benieuwd naar Sabines verhaal? Bekijk de video!

Meer vrouwelijke ondernemers in de water- & maritieme sector:

Logistiek

kristel groenenboom

Kristel Groenenboom, CEO en Zakenvrouw van het Jaar 2022

Kristel Groenenboom is alweer 14 jaar CEO van het internationale bedrijf Container Service C. Groenenboom. Ze was net afgestudeerd toen ze het bedrijf van haar vader overnam. Als geen ander kent ze de vooroordelen van het vrouwelijk ondernemerschap. Daarom zet ze zich graag in voor vrouwen in de techniek. In 2022 ontving ze de prijs voor 'Zakenvrouw van het Jaar'! Welke tips heeft zij voor vrouwelijke ondernemers? Lees verder! 

ICT

Diane Janknegt, CEO van Wizenose

Wizenoze heeft een missie: het internet (weer) geschikt maken voor het onderwijs. Het internet is een rijke bron van informatie, maar veel informatie is commercieel, onbetrouwbaar en/of onbegrijpelijk. Wizenoze ontwikkelde een algoritme dat leerlingen toegang geeft tot content op hun eigen leesniveau, met informatie van betrouwbare, geschikte en geverifieerde internetbronnen. Bekijk de video!

Meer ondernemende vrouwen in de ICT-sector:

Afval en milieu

silvia de vaan

Silvia de Vaan, eigenaar van Sweepsmart

Silvia de Vaan maakt met haar bedrijf Sweepsmart korte metten met afval in opkomende economieën als India en Indonesië. Hierbij matcht ze Europese kennis met de lokale context. Sweepsmart begon met een ideaal. Toen Silvia als BCG-consultant voor een andere sociale onderneming in India was, kwam ze bij een enorme stortplaats met afval. Lees verder.

Agrifood

Nicole en Arjanne

Arjanneke Teeuw, oprichter van Yogho! Yogho! & Nicole Horsmans, oprichter van Soof Drinks

In een wereld waar vrouwelijke ondernemers het nog altijd moeten doen met minder investeringen dan hun mannelijke collega's, zien Arjanneke Teeuw (Yogho! Yogho!) en Nicole Horsmans (Soofdrinks) ook onbenutte kansen voor vrouwen. 'Er gaan eigenlijk nog veel te weinig vrouwen op handelsmissies.' Benieuwd naar hun verhalen? Lees verder!

Jessica van Spaendonck vinada

Jessica van Spaendonck, oprichter van VINADA Wines

Jessica van Spaendonck wist al van kinds af aan dat ze later een eigen bedrijf wilde. Deze droom werd werkelijkheid in 2017 toen ze haar bedrijf VINADA Wines oprichtte. Een ambitieus alcoholvrij wijnmerk met sparkling wijnen uit Spanje en Frankrijk. Inmiddels worden de producten in meer dan 30 landen verkocht. In 2022 won ze het Oranje Handelsmissiefonds. Wat heeft dat haar opgeleverd? En waar staat ze nu met haar bedrijf? Lees haar verhaal! 

Fiber Foods 2

Ineke Aquarius & Inez van Oord, oprichters van Fiber Foods

Ineke Aquarius en Inez van Oord richtten samen het bedrijf Fiber Foods op in Oeganda. Met steun van de Nederlandse ambassade en van RVO lukte het om van jackfruit een gedroogd, vezelrijk product te maken. Hoe kregen ze dat voor elkaar? En welke adviezen hebben ze voor andere vrouwelijke ondernemers? Lees hun verhaal.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?