Internationaal succesvolle vrouwelijke ondernemers

Gepubliceerd op:
30 november 2022

Raak geïnspireerd door de verhalen van succesvolle vrouwen die internationaal zakendoen! Hoe hebben zij het zo ver geschopt? En wat zijn hun tips en tricks voor andere vrouwelijke ondernemers? Lees verder.

internationaal succesvolle vrouwen

Logistiek

kristel groenenboom

Kristel Groenenboom, CEO en Zakenvrouw van het Jaar 2022

Kristel Groenenboom is alweer 14 jaar CEO van het internationale bedrijf Container Service C. Groenenboom. Ze was net afgestudeerd toen ze het bedrijf van haar vader overnam. Als geen ander kent ze de vooroordelen van het vrouwelijk ondernemerschap. Daarom zet ze zich graag in voor vrouwen in de techniek. In 2022 ontving ze de prijs voor 'Zakenvrouw van het Jaar'! Welke tips heeft zij voor vrouwelijke ondernemers? Lees verder! 

Life sciences and health

sophia shanko

Sophia Shanko, oprichter van ShanX Medtech

De van oorsprong Grieks-Albanese dr. Sophia E. Shanko is founder en ceo van ShanX Medtech, een innovatieve start-up in medische hardware. Hoewel haar product nog niet op de markt is, zijn artsen onder de indruk van haar innovatie. Shanko won verschillende internationale prijzen en wordt gezien als een rolmodel voor ondernemers in haar industrie. Wat is haar strategie? Lees verder!

eva rennen nostics

Eva Rennen, mede-oprichter van Nostics

Nostics is een innovatieve start-up in de medische diagnostiek. Het bedrijf ontwikkelde een platform waarmee je razendsnel op virussen en bacteriën kunt testen. Dit jaar gooiden ze hoge ogen op de befaamde techbeurs CES2022. We spreken met operationeel directeur en mede-oprichter, Eva Rennen. Lees verder!

Creatieve industrie

Iris Soute, oprichter van Picoo

Buitenspelen saai? Niet als het aan Iris Soute van Picoo ligt. Haar product laat kinderen samen spelletjes doen door middel van een schermloze gameconsole. Vanaf de start was het bedrijf al gefocust op buitenlandse markten. Soute: 'Onze doelgroep bestaat uit kinderen; die spelen overal ter wereld'. Benieuwd naar haar verhaal? Lees verder!

cathelijne lania nex22

Cathelijne Lania, eigenaar van A Beautiful Story

De handgemaakte sieraden uit Nepal van A Beautiful Story vinden hun weg naar consumenten overal ter wereld. Cathelijne Lania bouwde in ruim 15 jaar een sociale onderneming op die internationaal opereert. Nu wil ze uitbreiden naar de Verenigde Staten en Canada. Als oud-winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) krijgt ze daar hulp bij van RVO en de andere OHMF-partners. Lees haar verhaal!

sifra geijtenbeek

Sifra Geijtenbeek, oprichter en directeur van Ukje

Van de bijna 300 inschrijvingen blonk Ukje uit in de kracht van haar product, ambities en duurzaamheid. Het bedrijf uit Lelystad ontwerpt, produceert en verkoopt hoezen ter verfraaiing en bescherming van kindermeubels. "Het was een bevestiging voor ons team en eer van ons werk", vertelt oprichter en directeur Sifra Geijtenbeek. Lees het artikel!

sunaina kuldipsingh

Sunaina Kuldipsingh, eigenaar van modemerk Boutallion

Sunaina Kuldipsingh is een modevrouw met een missie. Met haar luxueuze kledingmerk Boutallion wil ze sterke vrouwen in hun kracht zetten. Ze is hard op weg om de modewereld te veroveren; haar collecties verschijnen op fashionweeks in Londen en Dubai. Lees het hele verhaal.

Lotte Leufkens, oprichter van CloudCuddle

Tijdens haar studententijd begon Lotte Leufkens CloudCuddle: een bedrijf dat zogeheten bedtenten maakt voor meervoudig gehandicapte kinderen. Met hulp van RVO legde Lotte contacten in het buitenland. Zij wil nu andere vrouwen inspireren om internationaal te ondernemen. Lees verder!

pms studio

Suzanne Mulder, Merle Kroeze & Puck Martens van Studio PMS

Van samen afstuderen van de HKU naar een aanvraag van Nike binnen 2 maanden; het overkwam Suzanne Mulder, Merle Kroezen en Puck Martens van Studio PMS. Het 3-tal maakt zich hard voor de verduurzaming van de modebranche door digitalisering. Lees hun verhaal.

Water en maritiem

Sabine Stuiver, CMO en mede-oprichter van Hydraloop

De innovatieve apparaten van Hydraloop zorgen wereldwijd voor zuivering en hergebruik van water. Hiermee kan tot 45% bespaard worden op leidingwater. Het bedrijf won de afgelopen tijd mooie prijzen, zoals The Best of the Best @CES Award van het internationale techblog Engadget. Benieuwd naar Sabines verhaal? Bekijk de video!

tilly stroo

Tilly Stroo, oprichter van Dutch Wavemakers

Dutch Wavemakers is een internationaal opererend programma van ECHT Community dat topsporters en studenten met een passie voor water en energie opleidt om zich in te zetten voor duurzame verandering. ECHT Community is een transitiebureau. Zij zetten kennis, ervaring, vaardigheden en hun netwerk in voor bedrijven, het onderwijs en de overheid om de energietransitie te versnellen. De expertise ligt binnen de thema's duurzame energie, circulariteit, human capital en transitiemanagement. Lees verder.

judith le fevre

Judith le Fèvre, mede-eigenaar van Ferr-Tech

De Drentse start-up Ferr-Tech zuivert afvalwater door middel van de sterkste oxidant ter wereld: Ferraat (VI). Hun innovatie is zo vernieuwend dat er nu al vraag is uit het buitenland. Een jaar na de start zijn ze al bezig met hun eerste internationale uitbreiding in de Verenigde Staten. We spreken erover met mede-eigenaar Judith le Fèvre, die al vanaf de start van het bedrijf is aangehaakt. Lees haar verhaal!

ICT

Belén Hein, medeoprichtster en COO van Neurolytics

AI scale-up Neurolytics ontwikkelt software die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om sollicitatieprocessen te objectiveren. Dat wil zeggen dat een sollicitant wordt beoordeeld op basis van objectief gedrag, niet op basis van meningen. En dat is hard nodig, vindt Belén Hein: "Je bent je niet altijd bewust waarom je bepaalde beslissingen neemt." Voor Internationale Vrouwendag spraken we haar over de genderkloof binnen de wereld van innovatie. Lees haar verhaal!

melanie rieback

Melanie Rieback, CEO van Radically Open Security

Informaticus Melanie Rieback is oprichter en CEO van Radically Open Security, 's werelds eerste non-profitadviesbureau op het gebied van computerbeveiliging. We vroegen naar haar 7 belangrijkste tips voor veilig digitaal netwerken. Lees haar tips!

Diane Janknegt, CEO van Wizenose

Wizenoze heeft een missie: het internet (weer) geschikt maken voor het onderwijs. Het internet is een rijke bron van informatie, maar veel informatie is commercieel, onbetrouwbaar en/of onbegrijpelijk. Wizenoze ontwikkelde een algoritme dat leerlingen toegang geeft tot content op hun eigen leesniveau, met informatie van betrouwbare, geschikte en geverifieerde internetbronnen. Bekijk de video!

Afval en milieu

silvia de vaan

Silvia de Vaan, eigenaar van Sweepsmart

Silvia de Vaan maakt met haar bedrijf Sweepsmart korte metten met afval in opkomende economieën als India en Indonesië. Hierbij matcht ze Europese kennis met de lokale context. Sweepsmart begon met een ideaal. Toen Silvia als BCG-consultant voor een andere sociale onderneming in India was, kwam ze bij een enorme stortplaats met afval. Lees verder.

Agrifood

Janneke Rutten, CEO van Intense Wines

Janneke Rutten onderneemt al een aantal jaar internationaal met haar bedrijf Intense Wines. In 2021 ging ze mee op handelsmissie naar Zuid-Afrika. Wil jij weten wat zo'n missie kan betekenen voor de groei van je bedrijf? Bekijk deze vlog!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?