Podcastserie Groei over Grenzen

Gepubliceerd op:
8 augustus 2023

Vrouwelijke ondernemers die de grens over gaan met hun bedrijf krijgen vaak te maken met vooroordelen. In de splinternieuwe podcastserie Groei over Grenzen vertellen succesvolle vrouwelijke ondernemers over hun ervaringen in het buitenland. Hoe hebben zij hun zakelijk netwerk opgebouwd? En welke tips hebben zij voor u? Beluister de podcasts!

groei over grenzen

Bent u een vrouwelijke ondernemer met internationale ambities? Dan is deze podcastserie een must! Host Rixt Herklots gaat iedere aflevering in gesprek met een internationaal succesvolle vrouwelijke ondernemer. Als geen ander weten zij hoe het is om als vrouw zaken te doen in het buitenland. Zij delen hun ervaringen en tips met u!

Financiële ondersteuning nodig?

Bekijk wat er mogelijk is in onze Subsidie- en regelingenwijzer.

Podcast 1: Sabine Stuiver van Hydraloop werd wereldberoemd met haar product

Sabine Stuiver heeft een missie: met haar product de waterschaarste in de wereld te lijf gaan. In de podcast vertelt Sabine hoe ze met haar bedrijf de stap over de grens heeft gezet. Zij maakte hierbij gebruik van de DHI-haalbaarheidsstudie van RVO en deed mee aan verschillende missies naar internationale beurzen, waaronder s 'werelds belangrijkste techbeurs CES.

Podcast 2: Sifra Geijtenbeek ging van kersverse moeder naar internationaal succesvolle speler

Sifra Geijtenbeek heeft van haar bedrijf Ukje hét adres gemaakt voor kindermeubelhoezen in Europa en de Verenigde Staten. Zij maakte hiervoor gebruik van het Buitenlandnetwerk en het Oranje Handelsmissiefonds. Benieuwd hoe Sifra de stap naar het buitenland maakte? Luister de podcast!

Welke evenementen en missies zijn interessant voor u?

Kijk in onze agenda welke evenementen voor uw sector op de planning staan.

Sandra van Rijswijk

Podcast 3: Sandra van Rijswijk, commandant op hakken

Sandra van Rijswijk is een echte commandant op hakken. Met haar bedrijf Games for Health hoopt ze 1 miljard mensen gezonder en gelukkig te maken. Naast Nederland, is het bedrijf nu ook actief in de VS. Sandra heeft veel gehad aan het Buitenlandnetwerk. Ook is ze mee gegaan op handelsmissie naar Californië. Benieuwd naar Sandra's verhaal? Luister de podcast!

Campagne Groei over Grenzen

Deze podcastserie is onderdeel van de campagne 'Groei over Grenzen'. Hiermee roepen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vrouwelijke ondernemers op om hun internationale ambities waar te maken. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn namelijk productiever, innovatiever en succesvoller.

Lees meer informatie voor ondernemende vrouwen

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?