Ontwerpbesluit verzoek Borkumse Stenen

Gepubliceerd op:
21 februari 2024
Laatst gecontroleerd op:
4 april 2024

De minister voor Natuur en Stikstof heeft van meerdere organisaties een verzoek ontvangen om Borkumse Stenen als Natura 2000-gebied aan te wijzen. De minister is van plan dit verzoek af te wijzen. U kon reageren op de plannen van de minister door een zienswijze in te dienen.

Informatie over het verzoek

Het gebied Borkumse Stenen ligt in de Noordzee. Stichting Doggerland, Coöperatie Mobilisation for the Environment, Bürgerinitiative Saubere Luft OstFriesland en Deutsche Umwelthilfe hebben de Minister voor Natuur en Stikstof gevraagd om het gebied aan te wijzen als Natura 2000-gebied. Het gebied Borkumse Stenen ligt in de Noordzee. 

Wij hebben deze vergunningsaanvraag voor 1 januari 2024 ontvangen. Daarom is deze beoordeeld volgens de Wet natuurbescherming en niet volgens de Omgevingswet.

Een zienswijze indienen 

U kon tot en met 4 april 2024 reageren op het ontwerpbesluit van de minister. Een zienswijze indienen is niet meer mogelijk. Op het moment dat de minister het definitieve besluit neemt, leest u dat op deze pagina.

Ontwerpbesluit bekijken

In het ontwerpbesluit leest u alles over de beslissing van de minister.

Meer weten over het indienen van een zienswijze?

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (UOV). Kijk voor meer informatie op Reageren op projecten met invloed op natuur.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?