Topsectoren & Internationaal zakendoen

Gepubliceerd op:
28 maart 2022
Laatst gecontroleerd op:
11 april 2022

Topsectoren zijn gebieden waar Nederland wereldwijd in uitblinkt. Topsectoren versterken de Nederlandse economie en het doel is om deze positie nog sterker te maken. U kunt daaraan bijdragen en ervan profiteren door internationaal te ondernemen in een van de topsectoren.

Ontdek welke kansen topsectoren bieden

Nederland richt zich op 9 topsectoren.  Lees meer over deze 9 topsectoren en ontdek waar kansen liggen voor ondernemers die internationaal succesvol willen zijn. RVO kan u hierbij helpen, bijvoorbeeld met advies, financieringen of een landenvergelijking.

Ontdek de sectoren

Agri & Food

De Nederlandse agri & foodsector is de wereldwijde marktleider en blinkt uit in productie, innovatie en logistiek.  De kennis van Nederlandse agri & foodbedrijven kan helpen om innovatieve oplossingen te vinden voor lokale problemen.

Lees meer over uw kansen in de internationale agri & foodsector

Icoon logistiek

Logistiek

De topsector logistiek speelt in op de wereldwijde groei van de goederentransport. Daarbij stellen klanten hoge eisen aan de kwaliteit van het transport. Het vervoer moet bijvoorbeeld zo duurzaam en zo snel mogelijk zijn. Het doel van de sector is om een internationale toppositie te bereiken.

Lees meer over de topsector logistiek

Chemie

De topsector chemie wil oplossingen  bedenken voor grote maatschappelijke uitdagingen. Chemie richt zich op 5 uitdagingen : gezondheid, voeding, energie, transport, en klimaat en grondstoffen. De sector wil daarnaast leidend zijn in de overgang naar 'groene chemie'.

Lees meer over de topsector chemie

Icoon Life sciences

Life Sciences & Health

Life Sciences & Health zet in op innovatie in de sector. Onder de naam Health~Holland  zet deze levendige en productieve topsector in op financiering, het delen van best practices, en een sterke positionering. Dit versterkt de internationale positie van Nederland in het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen in de sector.

Lees meer over de topsector Life Sciences & Health

Icoon energie

Energie

De topsector energie zet in op innovaties die nodig zijn voor een betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem.  Onder andere met nieuwe initiatieven die de overgang naar duurzame energie versnellen. Dit alles versterkt de internationale concurrentiepositie van de sector.

Lees meer over de topsector energie

Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen

Tuinbouw

De topsector tuinbouw is internationaal marktleider. Het is een sterke, innovatieve en hoogproductieve sector. Ook is de tuinbouw zeer efficiënt op het gebied van logistiek en verwerking. De sector wil toonaangevend zijn in oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen rond tuinbouw en voeding, en groene omgeving.

Lees meer over de topsector tuinbouw

Water en maritiem

De topsector water en maritiem wil een speler van wereldformaat zijn en blijven. Nederland speelt wereldwijd een vooraanstaande rol in verschillende maatschappelijke uitdagingen rond water. Een positie die we alleen kunnen houden door in te zetten op innovatie en goede samenwerking.

Lees meer over de topsector water en maritiem

Topsector Hightech Systems en Materialen

Hightech Systemen en Materialen & ICT

De topsector Hightech Systemen & Materialen en het thema ICT zijn nauw met elkaar verweven.  Nederland heeft een sterke positie in bepaalde (niche)markten van de hightechsector en wil die positie laten groeien.

Lees meer over Hightech Systemen en Materialen  en ICT

Topsector-Creatieve-Industrie

Creatieve industrie

De creatieve industrie bestaat uit ondernemers en creatieve professionals. Die zijn onder te verdelen in creatieve zakelijke dienstverlening,  en media en entertainment. Internationaal zakendoen is erg belangrijk in deze sector. Nederland is de grootste exporteur van creatieve diensten en wil dat blijven.

Lees meer over de topsector creatieve industrie

Vragen over internationaal zakendoen?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

Bent u tevreden over deze pagina?