Uitvoer zuivel

Gepubliceerd op:
29 juni 2014
Laatst gecontroleerd op:
4 augustus 2022

Als u zuivelproducten uitvoert uit de EU, moet u bij de douane uitvoeraangifte doen en betaalt u in de meeste gevallen invoerrechten in het land van bestemming. Met een aantal landen heeft de EU afgesproken dat een bepaalde hoeveelheid producten met een verlaagd of 0%-tarief ingevoerd mag worden in het land van bestemming. Het gaat om:

  • gecontingenteerde uitvoer van melkpoeder naar de Dominicaanse Republiek
  • gecontingenteerde uitvoer van kaas naar de Verenigde Staten
  • gecontingenteerde uitvoer van kaas naar Canada

Maakt u gebruik van een van deze afspraken? Dan heeft u een uitvoercertificaat nodig. De uit te voeren zuivelproducten moeten altijd van goede handelskwaliteit zijn. Wij adviseren om eerst bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na te gaan aan welke voorwaarden uw product moet voldoen. Ook kan het land van bestemming bepaalde eisen stellen aan de producten.

Uitvoercertificaat zuivel aanvragen

Op de volgende pagina’s leest u hoe en wanneer u een uitvoercertificaat zuivel voor Canada, de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek kunt aanvragen:

Blijf op de hoogte

U kunt zich gratis abonneren op e-mailberichten en RSS-feeds over uitvoercontingenten.

RSS-feed verandert

De RSS-feed verandert. Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor de sector die u interessant vindt. Had u de RSS-feed Marktordening al toegevoegd aan uw RSS-reader? Deze werkt niet meer. U voegt opnieuw feeds toe. Voeg de RSS-feed Zuivel toe.

Heeft u nog geen RSS-reader en wilt u hier meer over weten? Lees meer informatie op RSS.

Aanmelden voor e-mails over contingenten

Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor e-mails over in- en uitvoercontingenten. U geeft zelf aan in welke sector(en) u interesse heeft. Wij versturen deze e-mail elke maand minimaal één keer. Geef uw voorkeuren nu door.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?