Vergunningsaanvraag diepboringen gaswinningsputten Wapse

Laatst gecontroleerd op:
21 januari 2023
Gepubliceerd op:
10 december 2022

Vermilion Energy Netherlands B.V. vroeg een vergunning aan voor twee diepboringen op de gaswinningslocatie in Wapse. De vergunning is aangevraagd volgens de Wet natuurbescherming. De minister voor Natuur en Stikstof heeft hierover een ontwerpbesluit bekendgemaakt. U kon hierop reageren met een zienswijze van 10 december tot en met 21 januari 2023. 

Natura 2000-gebieden

Deze activiteiten van Vermilion Energy Netherlands B.V kunnen invloed hebben op Natura 2000-gebieden. Het gaat hier om Drents-Friese Wold & Leggelderveld, Holtingerveld, Dwingelderveld en Fochteloërveen.

Ontwerpbesluit bekijken

In het ontwerpbesluit over de diepboringen leest u welke beslissing de minister wil nemen. Het besluit wordt onderbouwd met de informatie uit de bijlagen.

Bekijk de documenten hier:

Na uw zienswijze

U kon uw zienswijze doorgeven van 24 november tot en met 4 januari 2023. Heeft u een zienswijze ingediend? U leest op Zienswijze ontwerpbesluit Wet natuurbescherming wat er daarna gebeurt. Ook leest u op deze pagina hoe en wanneer u kunt reageren op het definitieve besluit.

Meer weten?

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (UOV). Wij hebben de veelgestelde vragen over UOV-trajecten voor u verzameld. Bekijk deze op Veelgestelde vragen over UOV-trajecten Wet natuurbescherming.

Eerdere ontwerpbesluiten

U kon eerder reageren op verschillende ontwerpbesluiten. Bekijk ze op Eerdere ontwerpbesluiten Wet natuurbescherming.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?