Vergunningsaanvragen importeren en verwateren mosselen uit Denemarken en Ierland

Gepubliceerd op:
21 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
15 november 2022

De Vereniging van Importeurs van Schelpdieren vroeg een vergunning aan om mosselen uit Ierland en Denemarken te verwateren. De vergunning is aangevraagd volgens de Wet natuurbescherming. De minister voor Natuur en Stikstof liet weten dat zij van plan was hiervoor vergunningen af te geven. De procedure voor deze vergunningsaanvragen wordt gewijzigd.

De activiteiten die de Vereniging Van Importeurs Van Schelpdieren uitvoert, kunnen invloed hebben op het Natura 2000-gebied Oosterschelde. Om de mosselen te verwateren wordt water uit de Oosterschelde gebruikt.

Op 20 september 2022 maakte de minister 2 ontwerpbesluiten bekend. Een ontwerpbesluit voor mosselen uit Denemarken en een ontwerpbesluit voor mosselen uit Ierland. U kon hierop reageren met een zienswijze van 21 september tot en met 2 november 2022. Er zijn geen zienswijzen binnen gekomen.

Nieuwe procedure

De procedure voor de vergunningsaanvragen wordt gewijzigd. De provincie Zeeland zal een nieuwe procedure starten. Hiermee komen de 2 eerdere ontwerpbesluiten te vervallen. De provincie maakt de nieuwe procedure bekend op www.officiëlebekendmakingen.nl.

Meer weten?

Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (UOV). Wij hebben de veelgestelde vragen over UOV-trajecten voor u verzameld. Bekijk deze op Veelgestelde vragen over UOV-trajecten Wet natuurbescherming.

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?