Open voor aanvragen

Regeling groenprojecten - Categorie 2.4 Eiwittransitie

Laatst gecontroleerd op:
11 mei 2023
Gepubliceerd op:
28 januari 2016

U kunt in aanmerking komen voor een groenverklaring voor projecten in 3 subcategorieën: productiesysteem voor algen, kroos of (zee)wieren, insectenkweeksysteem en bioraffinagesysteem.

Biologische landbouw - groenprojecten

Groenverklaring aanvragen

Bent u een groenbank of een groenfonds? Vraag dan direct een groenverklaring aan voor uw klant. Wij toetsen de projecten namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Na een positieve beoordeling geven wij een groenverklaring af. We streven ernaar de groenverklaring binnen 8 weken af te geven.

Aanvraagproces groenverklaring

Een bank met een groenfonds kan een groenverklaring voor u aanvragen. De aanvraagprocedure vindt u op de pagina Groenverklaring aanvragen.

Voor een uitgebreide toelichting op de eisen en de subcategorieën verwijzen we u naar de tekst van de regeling. Lees op deze pagina alvast de belangrijkste punten.

Subcategorieën

2.4.1: Productiesysteem voor algen, kroos of (zee)wieren

Projecten gericht op een productiesysteem bedoeld voor het produceren van algen, kroos of (zee)wieren, die voldoen aan een aantal minimale vereisten.

2.4.2: Insectenkweeksysteem

Projecten gericht op een insectenkweeksysteem bedoeld voor het kweken van insecten, die voldoen aan een aantal minimale vereisten.        

2.4.3: Bioraffinagesysteem

Projecten gricht op bioraffinagesystemen bedoeldvoor het raffineren van vers groen bladmateriaal. Hierbij worden eiwitten gewonnen ter vervanging van eiwitten uit 3e landen in voedsel en voeder- (feed en food) toepassingen.

Wat heeft u nodig om de groenverklaring aan te vragen?

Dit heeft u nodig om een groenverklaring aan te vragen:

  • Offertes, opdrachten en/of facturen ter onderbouwing van het projectvermogen;
  • Documentatie ter onderbouwing van de startdatum;
  • Beschrijving van het systeem/de installatie aan de hand van de regelingseisen (als dit onvoldoende blijkt uit offertes, opdrachten en/of facturen);
  • Aangevraagde of toegekende subsidies.
In opdracht van:
  • Ministerie van Financiën
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?