Open voor aanvragen

Regeling groenprojecten - Categorie 3.5 Overig circulair

Laatst gecontroleerd op:
11 mei 2023
Gepubliceerd op:
6 april 2022

Komt uw project niet overeen met een projectomschrijving in de circulaire subcategorieën 3.1 t/m 3.4? Maar voldoet uw project wel aan de voorwaarden uit categorie 3 (algemene eisen circulaire economie)? Ook dan kunt u in aanmerking komen voor een groenverklaring.

Groenverklaring aanvragen

Bent u een groenbank of een groenfonds? Vraag dan direct een groenverklaring aan voor uw klant. Wij toetsen de projecten namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Na een positieve beoordeling geven wij een groenverklaring af. We streven ernaar de groenverklaring binnen 8 weken af te geven.

Aanvraagproces groenverklaring

Een bank met een groenfonds kan een groenverklaring voor u aanvragen. De aanvraagprocedure vindt u op de pagina Aanvraagproces groenverklaring.

Voor een uitgebreide toelichting op de eisen en de subcategorieën verwijzen we u naar de tekst van de regeling. Lees op deze pagina alvast de belangrijkste punten.

Wat heeft u nodig om de groenverklaring aan te vragen?

  • Offertes, opdrachten en/of facturen ter onderbouwing van het projectvermogen;
  • Documentatie ter onderbouwing van de startdatum;
  • Beschrijving van het systeem/de installatie aan de hand van de regelingseisen (inclusief borging en verwijzing naar offertes, opdrachten en/of facturen). Hierin zijn minimaal de volgende vragen beantwoord. In vergelijking met uw grijze competitie:
    • welke grondstof(fen) bespaart u hoofdzakelijk bij het in gebruik nemen van uw project?
    • hoeveel van deze grondstof(fen) wordt bespaard? Geef hierbij een tijdseenheid op;
    • is er sprake van een vermindering of vervanging van kritische grondstoffen?
  • Aangevraagde of toegekende subsidies.
Bent u tevreden over deze pagina?