Gesloten voor aanvragen

SDG 7 Results: Access to renewable energy

Laatst gecontroleerd op:
15 januari 2024
Gepubliceerd op:
27 februari 2019

SDG 7 Results draagt bij aan toegang tot hernieuwbare energie voor huishoudens in ontwikkelingslanden. Dit is een 'Results-Based Finance' regeling. Dat betekent dat we de subsidie pas uitbetalen als het project de vooraf afgesproken resultaten heeft bereikt. De subsidie is gebaseerd op het aantal mensen dat toegang heeft gekregen tot hernieuwbare energietechnologieën en diensten.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken dragen we met SDG 7 Results bij aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). SDG 7 Results draagt bij aan:

Resultaten

SDG 7 Results heeft meer dan 3 miljoen mensen in ontwikkelingslanden toegang gegeven tot hernieuwbare energie. SDG 7 Results-projecten voorzien huishoudens in:

 • toegang tot elektriciteit;
 • toegang tot schoon koken.

SDG 7 Results-projecten dragen ook bij aan:

 • koolstofarme, klimaatweerbare ontwikkelingen;
 • minder genderongelijkheid;
 • ontwikkeling van de private sector en werkgelegenheid; en
 • particuliere investeringen in de sector hernieuwbare energie.

Budget

Het beschikbare budget voor de openstelling in 2022 was € 8 miljoen. Elk project kon een subsidie van minimaal € 250.000 en maximaal € 2,5 miljoen aanvragen.

SDG 7 Results in de praktijk

Lees de praktijkverhalen en laat u inspireren door onze projecten. Bekijk het overzicht van alle SDG 7 Results-projecten, of alle projecten die wij uitvoeren op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Of bekijk onze video's over biovergisters in Bangladesh en zonne-energiesystemen in Senegal:

Project management

Hebben wij uw project goedgekeurd en bent u gestart met uw project? Gebruik dan het webformulier om wijzigingen aan ons door te geven. Bij grote projectaanpassingen heeft u vooraf onze toestemming nodig. U moet de volgende wijzigingen zo snel mogelijk aan ons doorgeven:

 • Administratieve wijzigingen
 • Organisatorische veranderingen
 • Financiële wijzigingen
 • Wijzigingen in projectregio
 • Wijzigingen in de doelgroep
 • Wijzigingen van het product

SDG 7 Results betalingen

Belangrijke informatie over subsidie-uitbetaling:

 1. U ontvangt een betaling nadat uw organisatie de vooraf afgesproken meetbare resultaten heeft behaald. We gaan daarbij uit van het aantal huishoudens dat nu toegang heeft tot duurzame energiediensten als gevolg van uw projectactiviteiten.
 2. U kunt declaraties indienen tijdens het uitvoeren van uw project. Een onafhankelijke partij controleert de resultaten vóór uitbetaling. Die informatie helpt ons om te beslissen over de uitbetaling.
 3. Projectuitvoerders kunnen wat flexibel zijn in de manier waarop ze hun resultaten bereiken.

Wilt u meer informatie over hoe we de subsidie voor SDG 7 Results berekenen? Ga naar de Engelstalige SDG 7 Results pagina.

Wetten en regels

Het programma is opgezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met RVO. Lees meer over de wet- en regelgeving in de publicaties van de Staatscourant:

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?