MVO: Seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG)

Laatst gecontroleerd op:
20 oktober 2021
Gepubliceerd op:
9 september 2021

Seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG) is actueler dan ooit. En de noodzaak om seksuele grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, melden en onderzoeken neemt toe.

Steeds meer organisaties erkennen dat dit onderdeel moet zijn van de bedrijfsvoering. Deze organisaties zien het bestrijden van SGG in hun toeleveringsketen als de nieuwe norm en als een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wij kijken bij het beoordelen van definitieve subsidieaanvragen of er bij het project genoeg gedaan is om SGG te voorkomen. Organisaties en ondernemingen met door ons gefinancierde projecten moeten beseffen dat het belangrijk is om SGG-incidenten te melden. Dat kan door contact op te nemen met het meldpunt dat we daarvoor hebben opgericht. Het meldpunt werkt volgens de voorschriften van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een SGG-incident melden

Wilt u een SGG-incident melden? Vul dan het 'SEAH Incident Report Form' in en stuur het naar SEAH@rvo.nl (SEAH staat voor Sexual Exploitation, Abuse and Harrassment).

U kunt de melding doen als uw organisatie financiering van ons heeft ontvangen. Daarna nemen wij contact met u op om de vervolgstappen te bespreken. Wij informeren het ministerie van Buitenlandse Zaken vertrouwelijk over het incident volgens de privacywet (AVG).

Meer weten?

Heeft u vragen over ons SGG-beleid? Stuur deze dan naar SEAH@rvo.nl. Lees voor meer informatie ook:

Vragen over MVO?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?