Open voor aanvragen

TEK in beeld

Gepubliceerd op:
22 maart 2023
Laatst gecontroleerd op:
2 oktober 2023

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de resultaten van de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK).

Resultaten tot nu toe

In onderstaande afbeelding ziet u hoeveel aanvragen wij ontvingen en uit welke sectoren de meeste aanvragen kwamen. Onderstaande cijfers zijn van 2 oktober 2023 00:00 uur.

Uit de praktijk

In de video vertelt restauranteigenaar Jeroen Andriesse over de uitdaging die de stijgende energieprijzen voor hem betekenden. Hij vroeg de TEK aan en ontving een voorschot.

TEK Praktijkverhaal Metropole - September 2023 - Versie 2

Bent u benieuwd naar zijn volledige verhaal? Lees dan "De TEK gaf ons meer financiële zekerheid".

 

 

Beoordeling van aanvragen

Voor TEK-aanvragen die wij in de eerste week ontvingen, hadden wij ongeveer 3 weken opstarttijd nodig. Aanvragen worden deels automatisch beoordeeld op basis van een computermodel dat moest worden gevoed met real-time data van de eerste aanvragen. Het verwerken en beoordelen van aanvragen gaat daarna aanmerkelijk sneller.

Wij streven ernaar om binnen 8 weken uw aanvraag te beoordelen en een besluit te nemen op uw aanvraag. Lukt dat niet, dan stellen we u daarvan op de hoogte. Ook laten we u weten binnen welke termijn we de beslissing dan verwachten te nemen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?