Energie besparen nu en straks

Gepubliceerd op:
16 maart 2022
Laatst gecontroleerd op:
12 januari 2023

Energie besparen is belangrijk. Want energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken of te importeren. Bedrijven en organisaties kunnen hier een forse bijdrage leveren. Dat is goed voor het klimaat en maakt u en ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. En energie besparen helpt bij de energiekosten te verminderen.

Energiebesparende lampen helpen, maar er zijn meer manieren om energie te besparen.

Snel energie besparen

U kunt een flink aantal besparingen al meteen doorvoeren, zonder te investeren. Kijk hoe u energie bespaart zonder investering.

Ook zijn er energiebesparende maatregelen die een investering vragen, maar waarvan u de kosten snel terugverdient. Bekijk hoe u energie bespaart met een investering die u snel terugverdient.

Energiebesparingsplicht en informatieplicht

Wist u dat bedrijven en instellingen met een energiegebruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardas(equivalent) verplicht zijn om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder te nemen? Kijk voor meer informatie bij de energiebesparingsplicht.

Voor deze doelgroep geldt ook de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat u moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Dat doet u in het eLoket. Nog niet gerapporteerd? Controleer of u een informatieplicht heeft en rapporteer alsnog.

Wetchecker energiebesparing

Wilt u weten welke verplichtingen er nog meer zijn voor energiebesparing? Gebruik dan de Wetchecker energiebesparing.

Door het efficiënt en automatisch schakelen van energieverbruikers wordt je pand intelligent en kunnen je medewerkers hun intelligentie gebruiken voor het echte werk.

Serge de Mul
Ultraware

Subsidies en financiering

Dit is een selectie van onze regelingen. Voor een completer overzicht gaat u naar onze Subsidie- en financieringswijzer. Hier kunt u zelf een selectie maken.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?