Maatschappelijk vastgoed

Gepubliceerd op:
3 maart 2022
Laatst gecontroleerd op:
27 juli 2023

In het klimaatakkoord zijn stevige doelen gesteld, met de opgave om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van het jaar 1990. Ook maatschappelijke organisaties moeten hun gebouwen verduurzamen om aan deze opgave bij te dragen. Dit is een groot deel van de gebouwen in Nederland en een deel met een grote voorbeeldfunctie. Met kennis, netwerken en financiering ondersteunen wij u als gebouweigenaar bij de verduurzaming. Lees meer over het Klimaatakkoord.

Sjabloon portefeuilleroutekaart

In een portefeuilleroutekaart omschrijft u hoe en wanneer uw gemeente of maatschappelijke instelling de gebouwen in de vastgoedportefeuille gaat verduurzamen. Dit strategische document maakt uw verduurzamingsplannen concreet. Het sjabloon portefeuilleroutekaart, en de bijbehorende gebruikswijzer helpen u om dit document op te stellen.

Tools: aan de slag

Wilt u aan de slag met de verduurzaming van uw maatschappelijk vastgoed? Onze tools met praktische informatie helpen u daarbij. Bijvoorbeeld de verschillende wegwijzers die voor iedere sector in kaart brengen wat de financieringsstappen en -mogelijkheden zijn. Of bekijk de leidraad als u multifunctionele accommodaties verduurzaamt.

Meer informatie om u verder te helpen

Bent u tevreden over deze pagina?