Missievouchers - Vouchers Collectieve Activiteiten SIB

Heeft u al wat exportervaring, maar wilt u de kansen op een  (nieuwe) buitenlandse markt verkennen of vergroten? En heeft u behoefte aan nieuwe netwerken en contacten met potentiële buitenlandse klanten voor afname van uw product of dienst? Dan is de missievoucher iets voor u.

Handelsmissie of beursinzending

Met een missievoucher (in de nieuwe regeling is de officiële benaming Voucher Collectieve Activiteit) neemt u deel aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending.

Wat is een handelsmissie?

Een handelsmissie is een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt met individuele matchmaking en gezamenlijke programmaonderdelen. De missie is gericht op het vinden van potentiële afnemers en het bevorderen van de Nederlandse export.

Wat is een collectieve beursinzending?

Een collectieve beursinzending bestaat uit een Paviljoen met individuele stands van Nederlandse bedrijven die deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs. Factfinding- en oriëntatiemissies komen niet voor ondersteuning in aanmerking.

Vergoeding 50% van de deelnameprijs tot maximaal € 1.500

U krijgt met een voucher een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die de organisator u in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve beursinzending of handelsmissie. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening.

Budget

Het budget voor 2017 is € 1.425.000.

Missievoucher aanvragen en verzilveren

Het aanvragen en verzilveren van een missievoucher gaat in een aantal stappen.

Service menu right