Service menu right

Zakelijke steun voor ondernemers uit de Caribische delen van het Koninkrijk

Bent u een ondernemer uit het Caribische deel van het Nederlandse koninkrijk en wilt u zakendoen in het buitenland? Dan kunt u gebruikmaken van de dienstverlening van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De Nederlandse economie is voor een groot deel gebouwd op handel en export. Om voor het hele Koninkrijk de buitenlandse banden te versterken, zijn sinds 1 januari 2018 verschillende hulpmiddelen van RVO beschikbaar voor ondernemers op:

  • Curaçao
  • Aruba
  • Sint-Maarten
  • Bonaire
  • Saba
  • St. Eustatius
De diensten en (subsidie)regelingen kunt u alleen gebruiken in landen buiten het Koninkrijk. Voor Caribische ondernemers gelden dezelfde voorwaarden als voor Nederlandse bedrijven.
 

Noodpakket coronavirus voor Bonaire, Saba en Sint-Eustatius

Het kabinet heeft op 17 maart 2020 besloten dat bedrijven en ondernemers op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius in aanmerking kunnen komen voor een noodpakket met uitzonderlijke economische maatregelen. Lees meer over het noodpakket voor Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

Beschikbare regelingen

Er zijn verschillende programma's beschikbaar om u, als ondernemer, te helpen. Aan de rechterkant van deze pagina (wanneer u dit bekijkt op uw telefoon, onderaan) vindt u meer informatie over deze programma's.

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de economische nieuwsbrief.

Evenementen

Bekijk evenementen waarbij zakendoen voor ondernemers uit de Caribische delen van het Koninkrijk centraal staat.

Samen sterk

Het doel van deze regelingen is het bundelen van alle Nederlandse kennis, contacten en economische kracht. Zo zijn wij als koninkrijk een economisch sterke partner voor het buitenland, die van vele markten thuis is.

Koninkrijk der Nederlanden

Internationaal ondernemen

RVO heeft praktische zakelijke informatie over bijna 150 landen. Kijk hiervoor op de pagina landenoverzicht.  

Financiering groenprojecten

Lees meer

Ondernemen op Bonaire, St. Eustatius of Saba

Lees meer