Zakelijke steun voor bedrijven uit de Caribische delen van het Koninkrijk

Service menu right

Zakelijke steun voor ondernemers uit de Caribische delen van het Koninkrijk

Bent u een ondernemer uit het Caribische deel van het Nederlandse koninkrijk en wilt u zakendoen in het buitenland? Dan kunt u gebruikmaken van de dienstverlening van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De Nederlandse economie is voor een groot deel gebouwd op handel en export. Om voor het hele Koninkrijk de buitenlandse banden te versterken, zijn sinds 1 januari 2018 verschillende hulpmiddelen van RVO beschikbaar voor ondernemers op:

  • Curaçao
  • Aruba
  • Sint-Maarten
  • Bonaire
  • Saba
  • St. Eustatius

De diensten en (subsidie)regelingen kunt u alleen gebruiken in landen buiten het Koninkrijk. Voor Caribische ondernemers gelden dezelfde voorwaarden als voor Nederlandse bedrijven.

Hulp tijdens de coronacrisis

De aanhoudende coronacrisis heeft flinke economische effecten. Daarom heeft de Nederlandse overheid meerdere maatregelen beschikbaar gemaakt om ondernemers in Caribisch Nederland te ondersteunen.

Zo is er een tegemoetkoming loonkosten in het leven geroepen en kunt u misschien gebruikmaken van liquiditeitssteun via de verruimde BMKB-regeling of de verruimde GO-regeling.

Lees meer op de pagina maatregelen coronavirus Caribisch Nederland.

Subsidies, regelingen en praktische hulp

Er zijn verschillende programma's beschikbaar om u als ondernemer in Caribisch Nederland, te helpen. Op deze pagina hebben wij een aantal regelingen voor u uitgelicht. Zo kunt u als starter misschien gebruikmaken van de regeling Starters International Business. Bent u op zoek naar nieuwe partners is het buitenland? Dan is de zakenpartnersupport op maat misschien iets voor u.

Wilt u alle beschikbare regelingen bekijken? Kijk dan in onze subsidiewijzer.

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief Caribische delen van het Nederlands Koninkrijk.

Evenementen

Bekijk evenementen waarbij zakendoen voor ondernemers uit de Caribische delen van het Koninkrijk centraal staat.

Samen sterk

Het doel van deze regelingen is het bundelen van alle Nederlandse kennis, contacten en economische kracht. Zo zijn wij als koninkrijk een economisch sterke partner voor het buitenland, die van vele markten thuis is.

Koninkrijk der Nederlanden

Internationaal ondernemen

RVO heeft praktische zakelijke informatie over bijna 150 landen. Kijk hiervoor op de pagina landenoverzicht.

Samen met het Buitenlandnetwerk kan RVO u in contact brengen met geschikte zakenpartners. Lees meer op de pagina Zakenpartnersupport Op Maat.

Financiering groenprojecten

Lees meer

Subsidies en regelingen voor Bonaire, St. Eustatius of Saba

Lees meer

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.