Zakelijke steun voor ondernemers uit de Caribische delen van het Koninkrijk

Gepubliceerd op:
9 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
19 april 2022

Bent u een ondernemer uit het Caribische deel van het Nederlandse koninkrijk en wilt u zakendoen in het buitenland? Dan kunt u gebruikmaken van de dienstverlening van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Pelikaan

De Nederlandse economie is voor een groot deel gebouwd op handel en export. Om voor het hele Koninkrijk de buitenlandse banden te versterken, zijn sinds 1 januari 2018 verschillende hulpmiddelen van RVO beschikbaar voor ondernemers op:

  • Curaçao
  • Aruba
  • Sint-Maarten
  • Bonaire
  • Saba
  • St. Eustatius

De diensten en (subsidie)regelingen voor zakendoen in het buitenland kunt u alleen gebruiken in landen buiten het Koninkrijk. Voor Caribische ondernemers gelden dezelfde voorwaarden als voor Nederlandse bedrijven. Naast deze regelingen zijn voor het Caribisch deel van het Koninkrijk o.a. ook DEI+ en het Nationaal Groeifonds beschikbaar. 

Mensen die handen schudden

Nationaal Groeifonds

Het kabinet trekt de komende 5 jaar € 20 miljard uit voor investeringen die bijdragen aan economische groei. Het geld uit het Nationaal Groeifonds gaat naar kennisontwikkeling, infrastructuur en onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Lees meer

Support International Business

Bent u een ondernemer met de ambitie en capaciteit om de internationale markt op te gaan? En weet u al welke buitenlandse afzetmarkt de beste kansen biedt voor uw product of dienst? Dan is de Support International Business (SIB) regeling iets voor u. Met deze subsidie kunt u verschillende activiteiten (deels) financieren om de stap te zetten naar internationaal zakendoen.

Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheids- en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI)

Heeft u, als MKB'er, internationale ambities? Wilt u in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie? Dan is de subsidieregeling DHI misschien interessant.

Lees meer

Subsidie klimaat en energie innovatie (DEI+)

Wilt u investeren in hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie en geothermische energie? Dan kunt u subsidie aanvragen voor pilotprojecten en demonstratieprojecten binnen de regeling DEI+.

Lees meer

Subsidies, regelingen en praktische hulp

Er zijn verschillende programma's beschikbaar om u als ondernemer in het Caribisch deel van het Koninkrijk te helpen. Op deze pagina hebben wij een aantal regelingen voor u uitgelicht. Zo kunt u als starter misschien gebruikmaken van de regeling Support International Business. Bent u op zoek naar nieuwe partners is het buitenland? Dan is de zakenpartnersupport op maat misschien iets voor u.

Wilt u alle beschikbare regelingen bekijken? Kijk dan in onze subsidiewijzer.

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief Caribische delen van het Nederlands Koninkrijk.

Evenementen

Bekijk evenementen waarbij zakendoen voor ondernemers uit de Caribische delen van het Koninkrijk centraal staat.

Samen sterk

Het doel van deze regelingen is het bundelen van alle Nederlandse kennis, contacten en economische kracht. Zo zijn wij als koninkrijk een economisch sterke partner voor het buitenland, die van vele markten thuis is.

Koninkrijk der Nederlanden

Internationaal ondernemen

RVO heeft praktische zakelijke informatie over bijna 150 landen. Kijk hiervoor op de pagina landenoverzicht.

Samen met het Buitenlandnetwerk kan RVO u in contact brengen met geschikte zakenpartners. Lees meer op de pagina Zakenpartnersupport Op Maat.

Vragen?

Bel: +31 70 379 8000 op werkdagen van 08:30 - 17:00 uur CET

Of stel uw vraag via het formulier

Ook interessant voor u

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?