DHI-subsidieregeling

Gepubliceerd op:
5 februari 2024

Bent u op zoek naar financiering voor een demonstratieproject, haalbaarheidsstudie of investeringsvoorbereidingsproject in het buitenland? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van een van de 3 modules van de DHI-subsidieregeling. Kijk direct of u in aanmerking komt.

Wat kan ik financieren met de DHI-subsidieregeling?

Als u in het doelland daadwerkelijk een technologie, product of dienst gaat demonstreren, dan is een demonstratieproject van toepassing. Uw doel is dan om lokaal aan meerdere partijen aan te tonen dat uw technologie, product of dienst werkt, en effectief en rendabel is in het land.

Om de haalbaarheid van een project te onderzoeken kunt u een haalbaarheidsstudie doen. Bij een haalbaarheidsstudie ligt het initiatief bij de buitenlandse partner. De partner heeft interesse in de technologie, product of dienst van het Nederlandse bedrijf. Via een haalbaarheidsstudie onderzoekt u of aanschaf voor uw buitenlandse partner haalbaar is.

Een investeringsvoorbereidingsproject is ook mogelijk als u de haalbaarheid van een project wilt onderzoeken. Het verschil met een haalbaarheidsstudie is dat bij een investeringsvoorbereidingsproject het initiatief bij de Nederlandse ondernemer ligt. Het bedrijf onderzoekt of de voorgenomen investering in het buitenland haalbaar is.

Hoeveel subsidie krijg ik? 

U kunt 50% tot 70% van de kosten van uw project of studie financieren met de DHI-regeling. Het subsidiebedrag dat u ontvangt, is afhankelijk de volgende factoren:

  • de gekozen module;
  • of de activiteiten plaatsvinden in een fragiele staat of in een land waar Nederland een brede ontwikkelingsrelatie mee heeft (maximaal 60% van de kosten). Bekijk de landenlijst;
  • of uw technologie bijdraagt aan de vergroeningsdoelen, zoals het beperken van de snelheid van klimaatverandering of de transitie naar een circulaire economie (maximaal 70% van de kosten). Download het toetsingskader hieronder.

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De minimale subsidie voor een DHI-project is € 25.000. Dit betekent dat de subsidiabele projectkosten minimaal € 50.000 zijn.

Module Maximale subsidie
Demonstratieproject  € 200.000
Haalbaarheidsstudie € 100.000
Investeringsvoorbereidingsproject € 100.000

Hoe vraag ik DHI aan? 

Vanaf 15 januari 2024 tot en met 31 december 2024, kunt u een DHI-aanvraag indienen, zolang er budget beschikbaar is.

Wilt u subsidie aanvragen voor uw demonstratieproject, haalbaarheidsstudie of investeringsvoorbereidingsproject? Doorloop het onderstaande stappenplan zodat uw aanvraag zo soepel mogelijk verloopt. 

Stappenplan voor het aanvragen van DHI

Deze ondernemers gingen u voor

Hoe maken andere ondernemers gebruik van de DHI-regeling? Lees hun ervaringen en tips. Of bekijk de video's over succesvolle DHI-projecten.

Het succesverhaal van Kanters Holland B.V.

Met hulp van de DHI-subsidieregeling lukte het Kanters Holland B.V. om hun gereviseerde melkmachines in Afrika te demonstreren en te verkopen.

"DHI heeft het zakendoen niet alleen vergemakkelijkt, maar ook ongelooflijk versneld".

Tijn Kanters
Eigenaar Kanters Holland B.V.

Wetten en regels

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?