Eureka-netwerken en programma's

Laatst gecontroleerd op:
29 maart 2022
Gepubliceerd op:
5 juli 2019

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) ondersteunt de calls van de clusters ITEA4 en Xecs en de 'gezamenlijke' AI Cluster call. Voor de afzonderlijke calls van Celtic-Next en Eurogia heeft het ministerie van EZK geen budget gereserveerd.

De netwerken en programma's

Europees strategisch onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie. Het gaat om marktgericht/toegepast onderzoek.

Europees strategisch onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling van software intensieve systemen en diensten. Het gaat om marktgericht/toegepast onderzoek.

Xecs biedt ondersteuning aan bedrijven die in Europees verband samenwerken aan micro- of nano-elektronicatoepassingen. De focus ligt op automotive, gezondheidszorg of productietechnologieën.

Het internationale programma Celtic-Next heeft als doel de mondiale concurrentiekracht van de Europese telecommunicatie-industrie te versterken.

Programma dat vanuit de industrie van onderaf oplossingen steunt voor alle onderdelen van de energiemarkt. Van hernieuwbare energie tot vermindering van de ecologische voetafdruk van fossiele brandstoffen en verbeterde doelmatigheid.

Vragen over deze programma's?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?