Hart voor ondernemen: met het buitenlandnetwerk de wereld veroveren

Gepubliceerd op:
17 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
1 september 2022

Ondernemer ben je in hart en nieren. Of je nu jong of oud bent, jouw eerste internationale stappen zet óf juist wilt uitbreiden naar nieuwe markten. In de komende periode vertellen ondernemers wat hun hart sneller laat kloppen en hoe RVO hen hielp hun doelen te halen. In deze editie vertelt Rob Neeter van CAREanimations zijn verhaal.

Rob Neeter (63 jaar) is al 30 jaar ondernemer, maar begon CAREanimations op zijn 59e. Het bewijs dat je op elke leeftijd internationaal kan ondernemen. Zijn bedrijf maakt en verkoopt 'KIJKsluiters'. Deze animaties leggen op een begrijpelijke manier uit hoe je bijvoorbeeld medicijnen moet gebruiken. De KIJKsluiter is daarmee een alternatief voor de normale bijsluiter. CAREanimations is Robs eerste bedrijf waar hij internationale vestigingen mee opzet.

Hulp van RVO

Rob kreeg veel hulp van het buitenlandnetwerk in zijn zoektocht naar goede buitenlandse partners. Dat bracht hem in contact met NBSO’s (Netherlands Business Support Offices) en ambassades. Zij brachten hem op hun beurt weer in contact met geschikte zakenpartners. Bekijk het interview met Rob en hoor welke tips hij geeft over het starten van een zakelijk avontuur in het buitenland.

Wereldwijd bereik met buitenlandnetwerk

De buitenlandse partners leerde Rob kennen via het buitenlandnetwerk van de Nederlandse overheid. Dit netwerk brengt je als ondernemer in contact met betrouwbare zakenpartners in het buitenland. Daarnaast vertelt het buitenlandnetwerk ondernemers over de lokale wet, interessante evenementen en beurzen. Ook geven ze informatie over lokale organisaties die jou kunnen steunen met zakendoen.

Hart voor ondernemen

Nieuwsgierig hoe andere ondernemers te werk gingen in hun zoektocht naar internationaal succes? En naar de rol van RVO in dit proces? Lees dan hun verhalen.

Vragen over het buitenlandnetwerk?

 

Neem contact met ons op

 

Bent u tevreden over deze pagina?