Bio-energie: ontdek internationale kansen

Laatst gecontroleerd op:
7 maart 2024
Gepubliceerd op:
8 mei 2024

Duurzame energie kan op verschillende manieren opgewekt worden, bijvoorbeeld met biomassa. Dit zijn organische materialen zoals snoeiafval, zuiveringsslib, olie uit zaden, of mest. Er zijn volop exportkansen voor Nederlandse ondernemers in deze sector. Ontdek deze internationale kansen met onderstaande marktinformatie en sectoranalyses. Vind evenementen, vergroot uw netwerk en blijf op de hoogte met onze sectorupdates.

Marktinformatie en sectoranalyses

Wij hebben een groot aantal markt-, kansen- en sectorrapporten beschikbaar om gratis te downloaden of aan te vragen. Zo bent u precies op de hoogte van de exportkansen in uw land naar keuze. 

Hoe zien de zonne- en bio-energiesectoren in Kroatië en Slovenië eruit? En welke kansen bieden deze sectoren voor Nederlandse bedrijven met innovatieve, technologische producten en diensten? Deze marktanalyse gaat hier dieper op in. 

Duitsland heeft grote plannen op het gebied van duurzame energie. RVO en de landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in Duitsland hebben de exportmogelijkheden voor Nederlandse ondernemers in de Duitse biogasmarkt laten onderzoeken. 

Het marktrapport 'Quick scan in the Egyptian Economy in the sectors of: Renewable Energy, Ports, Development & Waste Management' biedt onder andere informatie over de kansen op het gebied van energieopwekking met biomassa in Egypte. 

De rapporten op deze pagina zijn slechts een greep uit onze informatie. Staat wat u zoekt er niet bij? Neem dan een kijkje in het overzicht voor de meest actuele marktinformatie over bio-energie in verschillende landen. 

Nieuws en inspiratie 

Lees het laatste nieuws over bio-energie en bekijk voorbeelden van ondersteuning vanuit de overheid.

Naar het overzicht

Evenementen

Wij organiseren regelmatig evenementen en handelsmissies over en voor de bio-energiesector. 

Bekijk de evenementenkalender

Meld u aan voor internationale sectorupdates

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste internationale activiteiten en exportontwikkelingen binnen uw sector? Schrijf u in voor onze internationale sectorupdates.

Aanmelden

Sectorinformatie op maat

Bent u op zoek naar informatie op maat? Onze adviseurs helpen u graag. Lees meer over de gratis mogelijkheden en neem direct contact op. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?