Offshore- en onshore-windenergie: ontdek internationale kansen

Gepubliceerd op:
8 mei 2024

Nederlandse offshore- en onshore-windbedrijven staan wereldwijd bekend om hun innovaties en expertise met de bouw van grote windparken. Deze deskundigheid, internationale klimaatafspraken en ambities van andere landen zorgen voor veel exportkansen voor Nederlandse bedrijven. Lees recente sectoranalyses, vind relevante evenementen en blijf op de hoogte met onze sectorupdates.

Marktinformatie en sectoranalyses

Wij hebben veel markt-, kansen- en sectorrapporten beschikbaar om gratis te downloaden of aan te vragen. Zo bent u precies op de hoogte van de exportkansen in uw land naar keuze.

De Nederlandse ambassade in Tokio en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben de kansen in 'floating offshore wind' in Japan laten onderzoeken. Dit rapport geeft u een overzicht van de huidige offshore-windsector in Japan, welke kansen er liggen en hoe u daarop inspeelt.

Ontdek uw kansen in Ierland voor de sectoren (drijvende) wind op zee, havenontwikkeling en groene waterstof. De Nederlandse ambassade in Dublin liet deze marktverkenning uitvoeren.

Wat gebeurt er op het gebied van hernieuwbare energie in Griekenland? En welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven? Nu ligt de nadruk nog op windenergie op land (onshore), maar in de toekomst gaan ook zonne-energie en wind op zee (offshore) een belangrijke rol spelen.

Deze rapporten zijn slechts een greep uit onze informatie. Staat wat u zoekt er niet bij? Bekijk dan ons overzicht van actuele marktinformatie over de windenergie in verschillende landen.

Nieuws en inspiratie

Lees de laatste nieuwsberichten en blogs en bekijk voorbeelden uit de praktijk. 

Naar het overzicht

Evenementen

Wij organiseren regelmatig evenementen en handelsmissies over en voor de windenergiesector. 

Bekijk de evenementenkalender

Meld u aan voor internationale sectorupdates

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste internationale activiteiten en exportontwikkelingen binnen uw sector?

Meld u aan

Advies op maat

Heeft u vragen of bent u op zoek naar informatie op maat? Onze adviseurs helpen u graag. Lees meer over de gratis mogelijkheden en neem direct contact op. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?