Startup Playbook Shanghai

Gepubliceerd op:
8 juni 2021
Laatst gecontroleerd op:
17 juni 2022

Shanghai is enig in zijn soort: een bruisende mix tussen een internationale metropool en het Chinese vasteland. Hier komen een eeuwenoude cultuur en de technologie van de toekomst samen. Want innovatie heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen in China – met Shanghai voorop.

Hoe dat komt en welke kansen dat biedt voor Nederlandse start-ups en scale-ups leggen we uit in dit Startup Playbook Shanghai. Net als wat de belangrijkste do’s-en-don’ts zijn als u de Chinese markt (via Shanghai) wilt betreden.

In 2 minuten weten wat Shanghai start-ups te bieden heeft

Vanwege COVID-19 zijn de mogelijkheden om naar China te reizen beperkt. Meer informatie hierover vindt u in het reisadvies voor China. Handelsmissies vinden digitaal plaats. RVO is verantwoordelijk voor de organisatie van (digitale) handelsmissies. Bekijk of er missies naar China gepland staan.

De Chinese markt betreden via Shanghai

Skyline van Shangai in de avond.

Lees waarom China en Shanghai een goede naam hebben op het gebied van innovatie en wat de economische trends zijn.

Kantoorruimte

Nederlandse start-ups die al actief zijn in Shanghai vertellen over hun ervaringen met vestigen en zakendoen in de Chinese metropool.

Snelweg door een stad in de avond

China heeft enkele kansrijke sectoren voor start-ups en scale-ups. Ontdek welke sectoren dat zijn en wat voor kansen die bieden.

Een grafische voorstelling van de Shanghai Convention Center van bovenaf gezien.

Bekijk het overzicht van startup-gerelateerde bedrijven en organisaties die u kunnen helpen als u zich wilt vestigen in Shanghai.

Shangai Tower in de avond.

Kennis van praktische zaken en de lokale markt helpt u bij de eerste stappen in Shanghai. Wat moet u weten?

CG Shanghai: neem contact met ons op

Dit playbook is opgesteld door het consulaat-generaal in Shanghai. Wij helpen ondernemers, start-ups/scale-ups en het mkb bij het vinden van kansen en het opbouwen van netwerken. Wilt u meer weten over het startup-ecoysteem in Shanghai, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Meer weten over het startup-ecoysteem in Shanghai?

E-mail het consulaat-generaal in Shanghai

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?