Handel Nederland - Maleisië

Gepubliceerd op:
22 februari 2012
Laatst gecontroleerd op:
4 november 2021

De handel tussen Nederland en Maleisië bloeit. Op deze pagina vindt u cijfers over de handel tussen Nederland en Maleisië.

Wilt u meer weten over het land Maleisië, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Maleisië.

Handelscijfers Nederland - Maleisië

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Maleisië

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 1,0 miljard 2020
Totale invoer € 7,2 miljard 2020
Handelsbalans (positief/negatief) € 6,2 miljard (-) 2020


Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Maleisië in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste exportproducten naar Maleisië

Top 3 uitvoerproducten naar Maleisië

Productgroep Bedrag Jaartal
Ruwe aardolie en aardolieproducten € 133 miljoen 2020
Elektrische apparaten € 104 miljoen 2020
Diverse machines € 95 miljoen 2020


De bovenstaande gegevens komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Maleisië bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder export van Nederland naar Maleisië.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Maleisië over het lopende jaar. De gegevens in dit overzicht zijn een schatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste importproducten uit Maleisië

Top 3 invoerproducten uit Maleisië

Productgroep Bedrag Jaartal
Elektrische apparaten € 3,6 miljard 2020
Toestellen voor telecommunicatie € 1,6 miljard 2020
Plantaardige oliën en vetten € 559 miljoen 2020


De bovenstaande gegevens komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Maleisië bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Maleisië door Nederland.

Voorlopige invoercijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Maleisië over het lopende jaar. De gegevens in dit overzicht zijn een schatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Internationale handelscijfers vergelijken via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen tussen Maleisië en Nederland bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt Trademap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit is een systeem dat bedrijven en douanes wereldwijd gebruiken. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de markt in Maleisië ook voor u interessant kan zijn? Of loopt u rond met exportplannen voor Maleisië? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij kunnen u helpen bij het vinden van kansen, zakenpartners of u adviseren over andere exportzaken.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?