Zakendoen in Noorwegen: hulp van Nederlandse ambassade

Gepubliceerd op:
19 januari 2021
Laatst gecontroleerd op:
13 december 2023

Als u in Noorwegen bent voor zaken, kunt u extra hulp krijgen van de handelsmedewerkers van de Nederlandse ambassade. Bijvoorbeeld voor advies over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Het team kan u ook informatie geven over mogelijke zakenpartners, regelgeving en culturele gewoonten.

Contact met de Nederlandse ambassade in Noorwegen

Maak kennis met de ambassade

Doet u zaken in Noorwegen? De Nederlandse ambassade in Oslo staat voor u klaar. De handelsadviseurs in Oslo adviseren u over:

  • wetgeving en procedures;
  • exportkansen;
  • investeringsmogelijkheden en marktinformatie. 

Volg de ambassade op social media

Contact met de ambassade

U vindt de Nederlandse ambassade op de Oscars gate 29. Bezoek gaat bij voorkeur via een afspraak. De ambassade heeft een economische afdeling en werkt samen met de LNV-raad in Kopenhagen. Neem contact op met de afdeling Economie & Handel via: 

T: +47 233 336 00
E: osl-ea@minbuza.nl

Vragen voor de landbouwafdeling

Heeft u vragen over de agrifood-, tuinbouw- visserij- en bosbouwsector? Neem dan contact op met het landbouwteam Scandinavië.

Honorair consuls

Noorwegen heeft 5 Nederlandse honorair consuls: in Bergen, Larvik, Stavanger, Tromsø en Trondheim. 

Zij onderhouden het netwerk van Nederlandse bedrijven in Noorwegen. Een honorair consul kan u ook introduceren in zijn Noorse zakelijk netwerk. U kunt geen paspoorten of identiteitskaarten aanvragen bij de honorair consuls. Dit kan alleen bij de ambassade in Oslo.

Bekijk contactgegevens van de consuls op de website Netherlands and You (in Engels).

Hulp bij lokaal netwerk opbouwen

Het ambassadenetwerk kan u ter plekke helpen bij het vinden van mogelijke zakenpartners. Denk aan distributeurs, afnemers en producenten.

Algemene contactgegevens ambassade

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op NederlandWereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade.

Als u in Noorwegen woont kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort.

Evenementen en zakenpartners

Ontmoet Noorse zakenpartners voor uw onderneming tijdens bijeenkomsten georganiseerd door het ambassadeteam. Denk aan seminars, netwerkbijeenkomsten, handelsmissies en vakbeurzen. 

Op Netherlands and You vindt u een overzicht van de socialemediakanalen van de ambassade. Volg de ambassade om op de hoogte te blijven van evenementen in Noorwegen.

Engelstalige informatie over Nederland

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw Noorse contacten? Op netherlandsandyou.nl vindt u meer Engelstalige informatie over zakendoen met Nederland.

Zakencultuur Noorwegen

Succesvol zakendoen in Noorwegen? Noren zijn bijzonder punctueel. Wees op tijd en plan uw afspraken ruim van tevoren in. 

Met de Noorse do's-and-don'ts krijgt u meer inzicht in de zakelijke cultuur van het land. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?