Zakendoen in Zwitserland: hulp van de Nederlandse ambassade

Laatst gecontroleerd op:
27 november 2023
Gepubliceerd op:
12 november 2020

Als u in Zwitserland bent voor zaken, kunt u extra hulp krijgen van de experts van de Nederlandse ambassade in Bern. Zij adviseren over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Het team kan u verwijzen naar mogelijke zakenpartners en organiseert bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten. 

Het ambassadenetwerk staat voor u klaar

Maak kennis met de ambassade

Doet u zaken in Zwitserland en Liechtenstein? De Nederlandse ambassade in Bern en de honorair consuls in Bazel, Lugano, Genève, Zürich en Vaduz staan voor u klaar. De handelsadviseurs in Bern adviseren u over:

  • wetgeving en procedures;
  • exportkansen;
  • investeringsmogelijkheden en marktinformatie. 

Volg de ambassade op social media

Contact met de ambassade

De ambassadeur in Zwitserland is Karin Mössenlecher. 

Voor uw vragen over ondernemen in Zwitserland kunt u contact opnemen met de economische experts van het ambassadenetwerk in Bern: 

Afdeling Ondernemerschap, Innovatie & Duurzaamheid
Hoofd: Rick Slettenhaar (ook plaatsvervangend ambassadeur)

Senior medewerkers: Saskia Harthoorn en Anita van Rozen

T: +41 313 508 705
E: ben-ea@minbuza.nl, saskia.harthoorn@minbuza.nl of anita-van.rozen@minbuza.nl 

Vragen voor de landbouwafdeling
Heeft u vragen over de agrifood-, tuinbouw-, visserij- en bosbouwsector? Neem dan contact op met de raad van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) Zwitserland.

Evenementen en handelsmissies

Ontmoet Zwitserse zakenpartners voor uw onderneming tijdens bijeenkomsten georganiseerd door het ambassadeteam.

Denk aan seminars, netwerkbijeenkomsten, handelsmissies en vakbeurzen.

Zakenpartners en (R&D)-contacten

De ambassade kan u ter plekke ook helpen bij het vinden van mogelijke zakenpartners. Denk aan distributeurs, afnemers en producenten.

Contacten voor innovatieve ontwikkelingen
De innovatie-attaché in Berlijn volgt de innovatieve en technologische ontwikkelingen in Zwitserland op de voet. Deze adviseur helpt u met Research & Development (R&D)-contacten. Het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) signaleert kansen voor R&D en helpt bij het maken van innovatieve matches tussen Nederland en Zwitserland.

Algemene contactgegevens ambassade

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op NederlandWereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade. Als u in Zwitserland woont, kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort. 

Engelse informatie over Nederland

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw Zwitserse contacten? Op netherlandsandyou.nl vindt u meer Engelstalige informatie over zakendoen met Nederland.

Werken in Zwitserland

Stuurt u als werkgever werknemers naar Zwitserland voor een tijdelijke opdracht? De ambassade in Bern weet waarmee u dan rekening moet houden. Welke regels er precies gelden voor u en uw werknemers, leest u op de pagina Tijdelijk werken in Zwitserland? Denk aan de regels!

Do's-and-don'ts in Zwitserland

Succesvol zakendoen in Zwitserland? Deze praktische do's-and-don'ts wijzen u de weg in de zakelijke etiquette van dit land.

Bekijk ook deze 9 tips over zakendoen in Zwitserland van 5 experts.

Meer weten over hoe de ambassade in Zwitserland u kan helpen om uw export tot een succes te maken? Lees deze 5 tips om samen met de Nederlandse ambassade succesvol te exporteren.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?