Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++)

Gaat u hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Op dit moment is de regeling gesloten; u kunt geen aanvraag indienen.

De SDE++ is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. De Rijksoverheid is uitgesloten van deelname.

Deze subsidie is een verbreding van de voormalige Stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE+). Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft.

Ontving u eerder subsidie vanuit de SDE+ en/of SDE en wilt u weten wat u na een beschikking moet doen? Lees daarover meer via de realisatiefase en beheerfase.

Kies uw fase

Van 21 september t/m 14 oktober kunt u de SDE++ 2021 aanvragen.

Uw subsidieaanvraag is toegekend en u begint met de realisatie van uw project. Of wilt u alvast weten wat de realisatiefase betekent voordat u een nieuwe aanvraag doet?

U beheert uw project en ontvangt hiervoor subsidie. Of wilt u alvast weten wat de beheerfase betekent voordat u een nieuwe aanvraag doet?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.