Open voor aanvragen

Industrie en Energie-investeringsaftrek (EIA)

Gepubliceerd op:
16 mei 2019
Laatst gecontroleerd op:
28 december 2021

Doet u een energie-investering in de industrie? Verbetert u bijvoorbeeld een proces of gebouw? Of investeert u in energiebesparing door de efficiëntie in uw bedrijf te verhogen? De regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt u fiscaal voordeel, als u investeert in bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan.

Op deze pagina vindt u onder meer een infographic met de investeringsmogelijkheden die de Energielijst 2022 voor de EIA biedt. De Energielijst maakt onderscheid in specifieke en generieke investeringen.

Specifieke mogelijkheden

In een klikbare afbeelding (interactieve infographic) hebben we de investeringsmogelijkheden voor u op een rij gezet die gericht zijn op energiebesparing. Van deze investeringen staan specifieke codes op de Energielijst 2022.

Klik op de link onder de afbeelding om naar de interactieve infographic te gaan.

  • Kiest u in de interactieve versie op een blauw tekstkader? Dan krijgt u een voorsortering van alle bedrijfsmiddelcodes van de Energielijst 2022 waarvoor u EIA kunt aanvragen.
  • Kiest u een groen tekstkader? Dan vindt u ook de mogelijkheden die Milieulijst 2022 die de fiscale regelingen Milieu-investeringsaftrek en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA\Vamil) bieden. Aanvragen voor deze milieu-investeringen doet u bij de MIA\Vamil.
Ga naar de interactieve infographic
In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?