Ondernemersloket sancties Rusland

Meer artikelen

Op 29 juli 2014 heeft de Europese Unie (EU) besloten een pakket sancties aan te nemen ten aanzien van de Russische Federatie.

Ondernemersloket voor Nederlandse ondernemers

De aangekondigde sancties hebben gevolgen voor ondernemers. Alle ondernemers die op welk terrein ook vragen hebben over deze sancties in relatie tot hun onderneming kunnen bellen met het ondernemersloket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Bel: 088 042 42 42
Keuzeoptie: Internationaal ondernemen

U kunt uw vragen ook stellen via het contactformulier. Kies Internationaal ondernemen en vermeld bedrijfsnaam + sancties Rusland. RVO.nl streeft ernaar u binnen 2 werkdagen een reactie te geven.

Sancties

Een overzicht van de EU-sancties is te vinden op de sanctiepagina. Rusland heeft tegenmaatregelen genomen door invoerrestricties af te kondigen.

Beschikbare regelingen en maatregelen

Nederlandse bedrijven kunnen gebruikmaken van een aantal regelingen en maatregelen. In de linkernavigatie op deze pagina kunt u deze vinden.

Informatie over sancties en zakendoen met Rusland

Voor vragen van bedrijven over de Rusland-sancties heeft de overheid een Handboek Rusland (pdf) samengesteld. Dit handboek bevat informatie over de aard van de maatregelen, aanwijzingen voor bedrijven en belangrijke verwijzingen. Het handboek is geen wetgeving. Het verwijst naar artikelen van de Rusland-verordening van de Europese Unie. U vindt er ook uitgebreide wettelijke teksten in.
 

Service menu right