Financiering bij internationaal zakendoen

Gepubliceerd op:
10 maart 2011
Laatst gecontroleerd op:
13 februari 2023

Wilt u met uw onderneming over de grens de vleugels uitslaan? Dan heeft u hiervoor financiering nodig. Dat is bij buitenlandse plannen extra moeilijk.

De onderstaande regelingen kunnen u daarbij helpen.

 • Dutch Good Growth Fund (DGGF)
  Wilt u zakendoen in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? En kunt u hulp gebruiken bij het rondkrijgen van de financiering? De overheid ondersteunt met leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen met terugbetaalverplichting via het Dutch Good Growth Fund (DGGF).
 • Dutch Trade and Investment Fund (DTIF)
  Wilt u ondernemen in het buitenland? En heeft u moeite om de financiering rond te krijgen? Het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) biedt leningen, garanties en exportfinanciering. Zo komt u snel een stap verder met uw internationale ambities.
 • DHI-subsidieregeling
  Heeft u internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wilt u in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie, product of dienst? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI) misschien interessant voor u.
 • Support International Business (SIB)
  Bent u een ondernemer met de ambitie en capaciteit om de internationale markt op te gaan? En weet u al welke buitenlandse afzetmarkt de beste kansen biedt voor uw product of dienst? Dan is de Support International Business (SIB) regeling iets voor u. Met deze subsidie kunt u verschillende activiteiten (deels) financieren om de stap te zetten naar internationaal zakendoen.
 • Horizon Europe - European Innovation Council (EIC)
  De EIC ondersteunt innovatie, van fundamenteel onderzoek tot start-ups en scale-ups. De programma's onder de EIC zijn bedoeld voor onderzoekers, ondernemers en kleine bedrijven met een baanbrekende technologie die de ambitie en potentie hebben om internationaal op te schalen.

Kijk ook eens bij:

Hoe kan RVO u helpen?

De Nederlandse overheid biedt een breed scala aan diensten voor ondernemers die zakendoen in het buitenland. RVO wil graag met u in gesprek over de behoeften die u heeft. Daarbij kijken we naar de mogelijkheden die de overheid biedt om u te ondersteunen. Wij werken nauw samen met zowel private als publieke partijen. U kunt bij ons terecht:

 • kennis en informatie;
 • netwerken en contacten;
 • financiering;
 • belangenbehartiging.

RVO vindt het belangrijk dat u die informatie en ondersteuning krijgt die past bij uw situatie. Heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bent u tevreden over deze pagina?