Onderzoeksorganisatie

Gepubliceerd op:
31 mei 2024

Doet u onderzoek naar verduurzaming? Bekijk onze mogelijkheden en suggesties op het gebied van klimaat en energie voor u als onderzoeksorganisatie of kennisinstelling. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Onze suggesties voor u

Subsidies voor industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling, pilot- en demonstratieprojecten. Deze subsidies zijn voor ondernemers, wetenschappers en onderzoeksinstellingen.

Open voor aanvragen

Europees subsidieprogramma voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen, industrie en NGO's die werken aan een klimaatneutraal Europa in 2050.

Periode van indienen verschilt per call.

Open voor aanvragen

Subsidie voor samenwerkende ondernemers, overheden en ngo's voor het ontwikkelen en uitvoeren van Europees natuur- en milieubeleid.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Europees programma voor ondernemers, onderzoekers en overheden om internationaal samen te werken aan duurzame en  klimaatbestendige projecten.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

In Regio Deals werken regionale partijen en het Rijk samen als partners om de brede welvaart te vergroten. Dit gaat over de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers in Nederland.

Open voor aanvragen

Het Partnering for Green Growth (P4G) programma biedt financiele hulp aan start-ups die actief zijn in de voedingsmiddelen-, water- of energiesector en een bijdrage willen leveren aan de klimaattransitie.

Open voor aanvragen

Programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. 

Aanvragen vanaf 2 januari 2024 tot en met 27 september 2024.

Subsidies voor R&D-samenwerkingsprojecten, netwerkactiviteiten, innovatiemakelaars. En vouchers voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) om een vraag over innovatie te laten beantwoorden door een kennisinstelling. 

Geld lenen voor onderzoek

Open voor aanvragen

Lening voor ondernemers tegen een lage rente. Met een groenverklaring financiert u uw duurzame project via het groenfonds van uw bank of beleggingsorganisatie.

U kunt doorlopend aanvragen.

Open voor aanvragen

Krediet voor startende en innovatieve ondernemers om onderzoek te doen naar de commerciële mogelijkheden van een idee of concept.

Aanvragen vanaf 1 januari 2024 tot en met 1 december 2024.

Bent u tevreden over deze pagina?