Handelscontracten Canada

Laatst gecontroleerd op:
17 mei 2021
Gepubliceerd op:
4 oktober 2013

Conflicten met buitenlandse klanten of leveranciers zijn vervelend. Bijvoorbeeld als u klachten heeft over de levertijd van uw product. Of als uw leverancier zijn afspraken niet nakomt.  Met een contract kunt u terugvallen op  afspraken die u met uw klant of leverancier heeft gemaakt.

Contracten zijn niet verplicht, maar wel handig. Op Ondernemersplein vindt u meer informatie over de inhoud van een internationaal contract.

Internationale modelcontracten

Bij de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) kunt u verschillende Engelstalige modelcontracten bestellen. Deze helpen u bij het internationaal zakendoen. Regelmatig organiseert ICC Nederland seminars en trainingen over internationaal contracteren.

In Canada zijn partijen vrij om uit te maken welk recht op de overeenkomst wordt toegepast.

Wetgeving voor handelsagenten

In Canada bestaat geen specifieke wetgeving voor handelsagenten en distributeurs. Toch kan het handig zijn om een contract af te sluiten waarin een aantal praktische en juridische bepalingen worden vermeld.

Wanneer u een dergelijke overeenkomst gaat opstellen is het raadzaam de hulp van een jurist in te schakelen die goed op de hoogte is van het Canadese recht.

Arbitrage

Canada kent twee instanties voor internationale handelsarbitrage, namelijk het Canadian Commercial Arbitration Centre, en het British Columbia International Commercial Arbitration Center.

Voor arbitrage bij maritiem transport zijn de Association of Maritime Arbitrators of Canada (AMAC) en de Vancouver Maritime Arbitrators Association (VMAA) de arbitrage-instanties.

Zoekt u een zakenpartner in het buitenland?

Wij zetten graag ons netwerk voor u in.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?