Handel Nederland - Vietnam

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
2 augustus 2023

De handel tussen Nederland en Vietnam bloeit. Nederland is een van de grootste Europese handelspartners van Vietnam. Miljarden euro's aan goederen verplaatsen tussen de 2 landen. Op deze pagina vindt u actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Vietnam.

Wilt u meer weten over Vietnam, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of de demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Vietnam.

Handelscijfers Nederland - Vietnam

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Vietnam

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 1,5 miljard 2022
Totale invoer € 6,5 miljard 2022

Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Vietnam in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

Wilt u de laatste 5 jaar overzichtelijk op een rij? Bekijk dan deze link in de databank Statline.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Vietnam

Uitvoer vanuit Nederland naar Vietnam

Productgroep Bedrag Jaartal
Medicinale en farmaceutische producten € 94 miljoen 2022
Elektrische apparaten € 64 miljoen 2022
Diverse machines € 63 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Vietnam.

Voorlopige exportcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Belangrijkste invoerproducten uit Vietnam

Invoer vanuit Vietnam naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Toestellen voor telecommunicatie € 1,7 miljard 2022
Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines € 800 miljoen 2022
Elektrische apparaten € 664 miljoen 2022

De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Vietnam naar Nederland.

Voorlopige importcijfers

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

Handelsinformatie via TradeMap

In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u de handelsstromen naar en uit Vietnam bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS, gebruikt TradeMap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit Harmonised System (HS) wordt gebruikt door bedrijven en douanes wereldwijd. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Vietnamese economie? Deze websites helpen u op weg:

Ontdek uw kansen

Wilt u weten of de Vietnamese markt ook voor u interessant is? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?