Innovatie: resultaten uitgelicht

Gepubliceerd op:
15 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
15 februari 2022

Van kunsthart tot WIFI, van telescoop tot kettingkast: Nederland scoort met innovatie. Maar de weg van idee naar een concreet en succesvol product kan lastig zijn. Wij helpen start-ups, mkb’ers en kennisinstellingen in hun zoektocht naar financiering, zakenpartners en kennis. Zo kunt u blijven innoveren en blijft Nederland voorop lopen als innovatieland.

Op deze pagina brengen wij de resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert.

25 jaar WBSO

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) bestaat 25 jaar! In die periode zijn talloze innovatieve ondernemers ondersteund met hun research & development (R&D) plannen. Daar kwamen veel mooie en verrassende innovaties uit voort: van vliegende auto’s tot 3D metaalprinters en van energieopwekkende dansvloeren tot duurzame kinderwagens. Met deze innovaties bieden ondernemers oplossingen voor een breed pallet aan maatschappelijke uitdagingen. Bekijk een selectie van inspirerende innovaties die in die periode met de WBSO zijn ondersteund.

60 miljoen voor Nederlandse start-ups in 1e ronde EIC Accelerator programma

8 Nederlandse start-ups haalden in totaal € 60 miljoen aan financiering binnen in de eerste ronde van het vernieuwde European Innovation Council (EIC) Accelerator programma.

Spoedwet Rijksoctrooiwet 1995 van kracht

De 'Tijdelijke rijkswet voorziening Rijksoctrooiwet 1995 COVID-19' is sinds 21 juli 2020 van kracht. De wet moet voorkomen dat ondernemers hun octrooirechten verliezen door problemen in hun bedrijfsvoering door de coronacrisis.

Meer resultaten

Bekijk meer opvallende activiteiten en resultaten in de uitvoering van opdrachten van onze opdrachtgevers.

In opdracht van:
  • Europese Unie (gefinancierd door)
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?