Ondernemersverhalen

Gepubliceerd op:
6 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
2 maart 2023

Weet u als ondernemer ook welke diensten RVO in het innovatieproces aanbiedt? U kunt bijvoorbeeld fiscale steun via de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) aanvragen, innovaties beschermen met octrooien of de wereld veroveren met hulp van internationale regelingen als Horizon Europe en door deel te nemen aan handelsmissies.

Laat u inspireren door verhalen van klanten van RVO. Bent u de volgende ondernemer die we verder kunnen helpen?

Fairphone: eerlijke telefoon voor mens en planeet

De Fairphone is volledig ontworpen volgens circulaire principes. De opbouw van de telefoon met uitwisselbare onderdelen zorgt dat batterijen, schermen en camera's eenvoudig kunnen worden vervangen of geüpgraded. RVO ondersteunde Fairphone op 3 gebieden: financiering, WBSO en met het Fonds voor verantwoord ondernemen. 

De WBSO-regeling stelt Fairphone in staat om langer softwareondersteuning te bieden. Fairphone introduceert namelijk bewust niet vaak nieuwe modellen, zodat klanten hun modules en telefoon langer gebruiken. RVO leverde ook experts in de strijd tegen kinderarbeid in de keten van activiteiten en bij het winnen van eerlijke grondstoffen voor de telefoon. CFO Noud Tillemans vertelt: "Met name de projecten die we in mijnen doen, daarvan kan ik volmondig zeggen dat we die projecten niet hadden gedaan als RVO ons niet had gesteund." Laat u inspireren door de video!

Hydraloop pakt het wereldwijde waterprobleem aan

De innovatieve apparaten van Hydraloop zorgen wereldwijd voor het zuiveren en hergebruiken van water. Hiermee kan tot 45% bespaard worden op leidingwater. Het bedrijf won afgelopen tijd een aantal mooie prijzen, zoals The Best of the Best @CES Award van het internationale techblog Engadget. Ook beloonde de World Intellectual Property Organization (WIPO) hen met een Global Award. Dit is een prijs voor uitzonderlijke ondernemingen die intellectueel eigendom gebruiken om een positieve impact te maken in binnen- en buitenland.

Zowel voor de ontwikkeling van haar innovatieve producten als voor de grote internationale stappen gebruikte Hydraloop RVO-regelingen en diensten: onder meer de WBSO, Partners voor Water, DHI en kreeg zij hulp van Octrooicentrum Nederland (onderdeel van RVO). In januari 2023 gaat het bedrijf weer mee naar de CES techbeurs in Las Vegas. “Zonder RVO zouden we niet zo succesvol zijn geweest als nu”, vertelt Sabine Stuiver, CMO en mede-oprichter van Hydraloop. Laat u inspireren door hun verhaal! 

Visie op de energietransitie: Physee

Bedrijven over de hele wereld moeten onder druk van de klimaatdoelstellingen én verwachtingen van gebruikers veranderen. Het Delftse technologiebedrijf Physee (spreek uit: ‘visie’) speelt op deze energietransitie in met 2 innovaties: SENSE, een gebouwenbeheerplatform en PAR+, een coating voor de agrarische sector. De slimme ramen maken gebouwen duurzamer, de coating zorgt voor grotere oogsten in de tuinbouw. Voor de productontwikkeling en voor de R&D van beide innovaties gebruikte de ondernemer RVO-subsidies zoals de MOOI-regeling en de MIT.

Benieuwd hoe de hulp van RVO Physee verder bracht? Pim Rutgers (Chief Technology Officer, CEO Sense) en Sadiq van Overbeek (Co-founder PAR+) vertellen over hun ervaringen. Bekijk de video!

Slimme oplossing tegen voedselverspilling

1,3 miljard ton per jaar: zoveel voedsel gooien we wereldwijd weg. Orbisk ontwikkelde 's werelds 1e volledig geautomatiseerde voedselafvalmonitor. De slimme camera herkent wat wanneer wordt weggegooid. Door dat op een tastbare manier te registreren, helpt Orbisk restaurants hun duurzaamheid én rendement te verbeteren.

RVO hielp Orbisk op verschillende manieren en momenten: met nationale regelingen als de WBSO en internationale subsidies als Eurostars en EIC Accelerator. Ook ging het bedrijf op uitnodiging van RVO mee naar de CES in Las Vegas, de grootste techbeurs ter wereld. De veelzijdigheid aan hulp en ondersteuning kwam als een positieve verrassing, vertelt Olaf van der Veen, mede-oprichter en CEO van Orbisk.

Bliksemsgoed product van VitalFluid

VitalFluid wist een natuurlijk proces - bliksem - te kopiëren. Het 'bliksemwater' dat ze hiermee genereren, zetten ze in om duurzame voedselproductie mogelijk te maken. RVO speelt een cruciale rol in de ontwikkeling, vertelt commercieel directeur Erik Hertel. Zo ging VitalFluid mee op handelsmissie en hielp RVO bij het vinden van goede partners en de juiste financieringsregelingen. Hun bliksemwater gaat nu de wereld over.

Kennis en hulp van RVO

Ook profiteren van de kennis en hulp van RVO? Raadpleeg onze subsidiewijzer of neem contact met ons op!

Bent u tevreden over deze pagina?