Verantwoorde productie in ontwikkelingslanden

Gepubliceerd op:
6 oktober 2021
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2022

Problemen in internationale toeleveringsketens zijn vaak ingewikkeld, vooral in ontwikkelingslanden. Een Nederlands bedrijf is vaak maar een enkele schakel in de keten. En een bedrijf is niet altijd in staat om problemen in de keten alleen op te lossen. Daarom is het belangrijk dat verschillende partijen in de sector samenwerken. Wij kunnen u op dat gebied ondersteunen.

Krijg advies voor uw idee voor ketenontwikkeling

Wilt u bijdragen aan verantwoorde productie en verduurzaming van internationale ketens? Heeft u een innovatief idee voor een ketenontwikkelingsproject? Bespreek uw idee met onze adviseurs, zij helpen u graag verder en geven u advies.

Financiering ontwikkeling toeleveringsketens

Er zijn veel manieren waarop u de duurzaamheid van internationale ketens in ontwikkelingslanden kunt vergroten. Uw project kan bijvoorbeeld gaan over het ontwikkelen van een duurzame toeleveringsketen, waarbij u nagaat wat er met uw product gebeurt van productie tot verkoop. Of u kunt onderzoek gaan doen naar de hele keten. Uw project kan zich richten op verschillende sectoren, zoals de mode-industrie, landbouw, productie van vlees, melk, gevogelte of andere consumentenproducten.

Bijdragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen

Projecten om de toeleveringsketen te verduurzamen, dragen bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s):

  • SDG 8: eerlijk werk en economische groei;
  • SDG 12: verantwoorde consumptie en productie;
  • SDG 17: partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Blijf op de hoogte!

Bekijk het overzicht van projecten die wij uitvoeren op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt onder meer filteren op locatie, sector en programma.

Wilt u op de hoogte blijven via onze nieuwsberichten en topverhalen van over de hele wereld? Meld u dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Vragen over verantwoorde productie?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?